Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

Šestan-Busch dobio narudžbu za 7000 kaciga za egipatsku vojsku

'...zag..161205 ...cakovec... ..sestan i bush...... bojan damis'
'bojan damis'
28.02.2011.
u 18:00

– Ako se posao dodatno razgrana, morat ćemo zaposliti i nove radnike – kaže Šestan. Na pomolu je i novi ugovor s UAR-om, a zanimanje je pokazala i Južnoafrička Republika

Nakon Tehnixa iz Donjeg Kraljevca, koji je na sajmu industrije obnovljivih izvora energije i zaštite okoliša u Abu Dhabiju nedavno sklopio ugovore vrijedne 5,5 milijuna eura, iz glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata s odličnim se vijestima vratila i tvrtka Šestan-Busch iz susjednog Preloga.

– Dogovorili smo proizvodnju prvih 7000 komada kaciga za egipatsku vojsku, razgovarali smo o novom poslu za Ujedinjene Arapske Emirate, proizvodnji kaciga za Kuvajt, Indiju i Saudijsku Arabiju – nabraja rezultate s nastupa na sajmu naoružanja i vojne opreme IDEX 2011. u Abu Dhabiju direktor Alojzije Šestan. Posebno ga je, dodaje, razveselio komentar stručnjaka iz Južnoafričke Republike koji su rekli da je preloška kaciga, u usporedbi s njihovom proizvodnjom, "rolls-royce". Tek se vratio iz Abu Dhabija, a već idućeg vikenda putuje u Kuvajt na nove pregovore, a s partnerom iz Indije priprema tender za veliki posao u toj državi koja se nezaustavljivo razvija. Sklopi li barem još jedan ugovor, kapaciteti tvrtke u Prelogu, u kojoj radi 40 ljudi, bit će popunjeni do kraja godine. 

– Ako se posao dodatno razgrana, morat ćemo zaposliti i nove radnike – kaže Šestan. Na pomolu je i novi ugovor s UAR-om, a zanimanje je pokazala i Južnoafrička Republika. I čakovečki Čateks mogao bi imati koristi od jednog od najvećih svjetskih sajmova vojne opreme. Tvrtka Kroko International sklopila je ugovore o opremanju kuvajtske specijalne policije. Riječ je o 40.000 komada odora, 10.000 komada odjeće specijalne namjene i 5000 pancirnih prsluka. Čateks se već specijalizirao za proizvodnju materijala za vojne odore kakve nose vojnici u više zemalja.

Ključne riječi

Komentara 1

TR
trckaralo
22:32 28.02.2011.

Bravo Preložani! Svaka vam čast! Ovo je još jedan dokaz, istina vrlo rijedak ali svejedno dokaz, kako se samo proizvodnjom može očekivati neki napredak. Nažalost, hadezenjarskom politikom je u Hrvatskoj sva proizvodnja satrta u korijenu. Kako i zašto, znamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije