Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS UPOZORAVA Višak gradskog proračuna za plaće i naknade dužnosnicima

Sisak: Gradonačelniku plaća veća od 30.000 kuna?

sis-grad-txt.jpg
import
05.05.2006.
u 17:13

SISAK - Budući da ne sudjelujemo u radu Gradskoga vijeća, na ovoj konferenciji za novinare, koja za nas predstavlja aktualni sat, moramo upozoriti na besramne odluke koje se pripremaju za sjednicu Gradskoga vijeća u ponedjeljak. Planirano osjetno povećanje plaća i naknada gradskih dužnosnika, članova Poglavarstva i Vijeća predstavljat će težak udar na gradski proračun, pa će se dobar dio povećanih prihoda potrošiti upravo na njihove plaće - rekla je Ivanka Boras, predsjednica sisačke podružnice Hrvatske narodne stranke i bivša dogradonačelnica.

Svoje tvrdnje Ivanka Boras, dopredsjednik podružnice Zvonko Rastovac i predsjednik kluba vijećnika HNS-a u Gradskom vijeću Goran Juzbašić dokumentirali su kopijama prijedloga odluka za sazvanu sjednicu. Upozorili su na prijedlog novih koeficijenata za utvrđivanje plaća gradonačelnika, dogradonačelnika i profesionalnog člana Gradskog poglavarstva.

- Dosadašnji koeficijent 8,80 za plaću gradonačelnika na sjednici će biti zamijenjen koeficijentom 17,12, što bi uz dosadašnju neto osnovicu, odnosno vrijednost boda 1775 kuna iznosilo više od 32.500 kuna plaće. Za dogradonačelnike se umjesto dosadašnjih 7,50 predlaže koeficijent 14,17, a u tu se kategoriju uvrstio i profesionalni član Gradskog poglavarstva. Istodobno se umjesto dosadašnjih 300 kuna naknada vijećnicima za nazočnost sjednicama povećava na 500 kuna. Očito, svjesni da neće dugo biti na vlasti jer se bliže izbori, odlučili su uhvatiti koliko se može. Očito se rukovode geslom: važno je da bude dobro nama, a za druge nas nije briga - objašnjava Ivanka Boras.

Dužnosnici HNS-a upozorili su i na osjetno povećanje naknade članovima Gradskog poglavavarstva te predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća.

Želite prijaviti greške?