Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Estrada

Zorica Kondža proslavit će jubilarnu 30. godišnjicu karijere u Lisinskom

Lisinski je 26. svibnja rezerviran za najraskošnije glasove domaće glazbene scene, najljepše pjesme uz koje su se zaljubljivale mnoge generacije i proslavu kakva se ne propušta
02. travnja 2015. u 15:29 1 komentara 687 prikaza
zorica kondža
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELLL

Zorica Kondža proslavit će jubilarnu 30. godišnjicu bogate solističke karijere u KD Vatroslav Lisinski, a s pjevačkom ikonom naše glazbene scene zapjevat će i njeni dragi prijatelji Tony Cetinski, Oliver Dragojević, Neno Belan te Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Lisinski je 26. svibnja rezerviran za najraskošnije glasove domaće glazbene scene, najljepše pjesme uz koje su se zaljubljivale mnoge generacije i proslavu kakva se ne propušta!

- Ovo mi je prvi solistički koncert u Lisinskom i jako sam uzbuđena. Mi glazbenici kažemo - ako nisi napravio koncert u Lisinskom, nisi ništa napravio, smije se Kondža, no priznaje da ima malu tremu pred nastup jer želi da sve bude savršeno i da publika uživa.

Na koncertu će izvesti svoje najveće hitove poput 'Zar je voljeti grijeh', 'Ima jedan svijet', 'Molitva za tebe', 'Do posljednjeg daha', 'Zauvijek' te pjesmu 'Pokora' koja za nju ima poseban značaj jer ju je spojila sa suprugom, ali i najvjernijim suradnikom Joškom Banovom. On je, naime, zaslužan za većinu Kondžinih ljubavnih balada u kojima se živo osjeti duh Mediterana, a upravo je taj detalj postao posebnost njenog prepoznatljivog izričaja.

Oliver Dragojević s njom će zapjevati duet 'Ti si moj san', Neno Belan pridružit će joj se u zajedničkoj pjesmi 'Do posljednjeg daha', Tony Cetinski u 'Dobar dan ti, dušo', a Tomislav Bralić i klapa Intrade u novoj pjesmi 'O' života ura'.

Ova Splićanka jedinstvenog glasa darovala nam je mnoge ljubavne balade koje su utkane u povijest hrvatske glazbe kao svevremenske himne ljubavi koje već tri desetljeća novi naraštaji objeručke prihvaćaju.

- Mislim da je za pjevače najvažnija iskrenost i interpretacija, da iz duše publici prenesu pjesmu i onda će ona živjeti desetljećima. Nije bitno ako malo glasovno falšate. Ali je bitno ako publika ne osjeti emocije, to će vam zamjeriti. Također, moj suprug i ja se nikada nismo povodili za trendovima i uvijek smo pazili da nam tekstovi i melodije nisu banalni, otkrila je Kondža tajnu dugovječosti svojih pjesama.

Njenih 30 godina karijere bogate su nagradama, pobjedama na festivalima, inozemnim koncertima i anegdotama. S osmijehom se sjeća posjeta Bugarskoj gdje je nastupala na međunarodnom festivalu. Bila je u ranim 20-ima te je nakon festivala cijelu noć provela tulumareći.

- Ujutro sam morala stići na avion, ali jednostavno nisam htjela otići iz kluba jer smo se super zabavljali. Na kraju smo ravno iz kluba trčali na avion, a kofere mi je nosio Johnny Logan! On je tada bio velika zvijezda i pokazao se kao pravi kavalir. Ne znam bi li današnje zvijezde takvo što učinile. Kazala sam mu tada da ću se svima hvaliti kako mi je Johnny Logan nosio torbe, prisjetila se Kondža.

Da publika gaji posebnu ljubav prema ovoj divi hrvatske glazbe vidjelo se na koncertu Tomislava Bralića i klape Intrade u Lisinskom u prosincu. Kondža je kao gošća trebala samo kratko nastupiti, no publika joj nije dala da ode s pozornice. Glasnim pljeskom vratili su ju da im otpjeva još jednu pjesmu.

Svoje goste će 26. svibnja u KD Lisinski Zorica Kondža još jednom podsjetiti zašto s punim pravom nosi nadimak - The Voice!

>>Zorica Kondža: Nadam se da ću uz tri sina imati jednu dobru nevistu

>>Zavodljivi stihovi Bang Banga lako nastaju jer bend ima muzu

ANALIZA
Može li se scenarij SDP-a i Možemo! ponoviti na desnici? Evo što kažu analitičari
HUO
SAMO NA VEČERNJI TV-U OD 13 SATI
Doznajte kako se možete osigurati i financijski zaštititi od privatnih i poslovnih rizika
  • RUS:

    Sigurno jedna od top 10 najboljih vokala u HR.