Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
retro blueseri

Zavodljivi stihovi Bang Banga lako nastaju jer bend ima muzu

bang bang
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/16
17.01.2015.
u 12:00

Pjevačica Lara Antić i gitarist Hrvoje Prskalo iz zagrebačke retro pop/blues grupe govore o večerašnjem nastupu na Zagrebačkom festivalu i svojoj ljubavnoj vezi Od idućeg tjedna zatvaraju se u studio i završavaju debitanstki album koji će objaviti kr

Imam ruke da te diram, imam prste da ti sviram, ja imam usne da te ljubim i ovu glavu ludu koju gubim – zavodljivi su stihovi pjesme "Imam" s kojom je zagrebački retro pop/blues bend Bang Bang debitirao na 62. Zagrebačkom festivalu. Ova šestorka redom iskusnih glazbenika okupila se prije dvije i pol godine i, mjeri li se prema tom vremenskom razdoblju, mlad su sastav, no gitarist i autor pjesama Hrvoje Prskalo ističe da ih takvo nazivanje nasmijava jer su po godinama već u srednjem, pa i zrelom životnom razdoblju.

– Raspon godina članova je od 30, koliko imaju pjevačica Lara Antić i basist Nikola Matić, do 42, koliko je gitaristu Zvonimiru Domazetu. No svi se uglavnom osjećamo kao da nam je 17 – kaže 32-godišnji Hrvoje koji piše i producira pjesme i za druge domaće glazbenike, poput Davorina Bogovića.

Nazvali se po hitu Nancy Sinatre

Ljubavne pjesme piše s lakoćom jer ima svoju muzu – pjevačicu benda Laru, s kojom je u vezi tri godine. Jedna od pjesama koju je napisao misleći na svoju djevojku je "Bez obzira na sve", svojevrsna oda njihovoj ljubavi: "Zajedno možemo sve, otjerati oblake, kad smo doma i kad idemo van, ja s tobom ne znam ni koji je dan. Ništa više nije mi svejedno, srce traži uvijek samo jedno, moje misli putuju prema tebi..."

Foto: Promo

– Svi u bendu dugo se znamo otprije i svi smo iz Dubrave. Kada smo Lara i ja počeli vezu, rekao sam: "Ako sad ne osnujemo bend, nikad nećemo" – kaže Hrvoje pa priča zgodu o tome kako je snimljen njihov prvi singl, "Negdje na cesti".

– Tu pjesmu napisao sam s namjerom da bude za drugog izvođača, a kada smo napravili snimku, koju sam namjeravao ponuditi izvođačima, a na kojoj "Negdje na cesti" pjeva Lara, zazvučalo nam je super i nisam se mogao sjetiti nijednog drugog pjevača koji bi je otpjevao bolje i ljepše od Lare. Snimku je zatim čuo Zvonimir Domazet i njemu se jako svidjela te je uzviknuo: "Ajmo osnovati bend". Pridružili su nam se još bubnjar Tomislav, basist Nikola Matić i posljednja je došla Zvonimirova sestra Jelena Domazet na klavijaturama – ispričao je Hrvoje. Kada je došlo vrijeme da "Negdje na cesti" bude izdana, novoosnovani sastav našao se pred novim problemom – nije imao ime.

– U zadnji tren prije izbacivanja prvog singla smislili smo kako ćemo se zvati. U potrazi za idejom listao sam i Klaićev rječnik. U isto vrijeme "gruntali" smo o tome u kojem glazbenom smjeru će bend ići, jer npr. u prvom singlu imamo i francusku harmoniku koja nije stalni instrument u bendu. Lari je pao na pamet stil Nancy Sinatre i njezin evergreen "Bang Bang", što nam je zazvučalo kao dobro ime za grupu – otkriva Hrvoje, a Lara dodaje da, kada se ljubitelji njihove glazbe i ne mogu sjetiti imena benda, imaju dobre asocijacije:

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

– Neki dan je slušatelj tražio našu pjesmu na radiju i nije se mogao sjetiti ni imena pjesme ni benda pa je naručio ovako "dajte mi pjesmu onog benda, ime ide nekako puca, tras, bum bum" – smijući se kaže Lara pa otkriva svoje pjevačke uzore:

Golišavost nije Larin put

– Najveći uzori su mi Etta James, Dinah Washington... Jako volim blues. Kada imam vremena, navečer volim otkrivati nove pjesme i izvođače na YouTubeu.

Bluesom se "zarazila" još kao djevojčica zahvaljujući ocu, a u Larinu roditeljskom domu slušale su se i hrvatske pjevačke dive Radojka Šverko, Zdenka Kovačiček, Josipa Lisac...

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

– Od mlađe generacije izdvojila bih Renatu Sabljak kao izuzetnu pjevačicu. Puno je pjevačica koje su na mene ostavile trag i koje bih voljela upoznati, a možda i zapjevati s njima. Radojka Šverko definitivno mi je na prvom mjestu kada je riječ o pjevačicama s kojima bih voljela snimiti duet. Bang Bangu plan je predložiti joj suradnju, no uvijek treba ostaviti otvorenu mogućnost da se možda neće prepoznati u pjesmi koju ćemo joj ponuditi – iskreno će Lara, koja je prije pjevala kao prateći vokal mnogim izvođačima i bendovima (Ivana Kindl, Ricardo Luqe, Flyer, Željko Bebek, Zorica Kondža, Josipa Lisac, Maja Vučić, Kemal Monteno), a bavi se i glumom. U travnju ćemo je gledati u fantasy mjuziklu nezavisne produkcije u suradnji s kazalištem Komedija. Redatelj je Robert Bošković, a glume i Danijela Pintarić, zatim Max Hozić, Bojan Jambrošić, Ines Mlinarić, pjevačica grupe Markiz i drugi. To što "miješa" privatno i poslovno Lari ne predstavlja nikakav problem, a trzavice i razmirice koje se događaju kada radi s dečkom smatra sasvim normalnim. – Svaki par mora naći nešto što radi zajedno. Hrvoje i ja imamo glazbu, a kada ti je stalo do nečega, normalno je da se dvoje ljudi tu i tamo posvadi. Partneri se posvade i kada kuhaju zajedno pa kako ne bi kada su satima skupa u glazbenom studiju – smatra. Na pitanje ima li ljubomore u njihovoj vezi, Hrvoje odgovara:

– Po prirodi nisam ljubomoran, ali kada bi Lara dobila ulogu u kojoj mora s kolegom biti intimnija, tu bih već razmišljao! Lara pak ističe da Hrvoje ni nema razloga biti ljubomoran jer golišavost nije dio njezina glazbenog puta.

– Vjerujem da su partneri Beyoncé Knowles i Jennifer Lopez ljubomorni jer one nastupaju u seksi kostimima – smatra Lara.

>> Silente: Zagrebački festival je korak naprijed u karijeri našeg benda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije