Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMOTIVNI TRENUCI

Zauvijek je s njom! Otkriveno koje uspomene je kraljica nosila u torbici tijekom sprovoda princa Philipa

Funeral of Britain's Prince Philip in Windsor
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/17
18.04.2021.
u 10:26

Podsjetimo, princ Philip, vojvoda od Edinburgha, preminuo je 9. travnja u 100. godini.

Jučer je u kapelici svetog Jurja u sklopu dvorca Windsor sahranjen princ Philip, dugogodišnji suprug britanske kraljice Elizabete (94=. Na posljednjem ispraćaju bilo je 30 članova kraljevske obitelji, a zbog epidemioloških mjera kraljica je u crkvenoj klupi sjedila sama. Dok se trajala sahrana, kraljica je obrisala suze, što je bio jedan od rijetkih primjera kraljičine ganutosti.

Prema pisanjima Daily Maila, kraljica je u svojoj torbici nosila posebne uspomene na pokojnog supruga, vojvodu od Edinburgha. Radi se o ručno izrađenim rupčićima koje je inače nosio u odijelu te njihovoj zajedničkoj fotografiji snimljenoj na Malti, koja je za dugovječni par bila posebno mjesto.

Kao mladenci su živjeli na periferiji glavnog grada Vallete između 1949. i 1951. godine. Kraljica je kasnije to razdoblje opisala kao jedno od najboljih u životu, a koliko je to mjesto za njih posebno govori i činjenica su 2007. tamo proslavili 60. godišnjicu braka.

Foto: imdb

Osim toga, kraljica je Philipu posvetila i rukom pisanu poruku koju su smjestili na sam lijes i bila je vidljiva na jednom od vijenaca.

Podsjetimo, princ Philip, vojvoda od Edinburgha, preminuo je 9. travnja u 100. godini. Kako je bilo poznato već na sam dan smrti, Philipova želja bila je da to bude svečani kraljevski pogreb kakav je imala kraljica Elizabeta, kraljica majka, a ne državni događaj kakav je uobičajen za monarhiju. Sprovod je predvodio dekan Windsora David Conner, dok je nadbiskup Canterburyja Justin Welby izgovorio blagoslov. 

Kraljica je ispraćaj pratila iz automobila, a povorku je prema kapelici predvodio princ Charles. Iza njega su išli prinčevi Andrew i Edward, te princeza Anne, te unuci, prinčevi Harry i William, između kojih je stajao njihov rođak Peter Philips.

VIDEO Ljubavna priča kraljice Elizabethe i princa Philipa

 

 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije