Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Estrada

Zahtjev Marka Perkovića Thompsona za objavom ispravka informacija

Marko Perković Thompson nije prisvojio nikakve kvadrate niti je to učinio na nelegalan način, kake to sporni tekst izričito tvrdi.
07. ožujka 2022. u 17:15 6 komentara 11224 prikaza
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Nakon što je 21. veljače 2022. godine u Večernjem listu na stranici i na portalu Večernjeg lista objavljen tekst autorice Mije Buve pod naslovom Danka Derifaj: 'Dobila sam prijetnje jer sam radila svoj posao, ukazala sam kako zakoni ne vrijede jednako za sve' u redakciju je stigao dopis Davorina Karačića, odvjetnika Marka Perkovića Thompsona koji sukladno Zakonu o medijima i Zakonu o elektroničkim medijima traži ispravak navedenog članka. Njegov dopis prenosimo u cijelosti:

Na vašem internetskom portalu www.vecernji.hr od dana 21. veljače 2022. godine objavljen je članak pod naslovom "Danka Derifaj: Dobila sam prijetnje jer sam radila svoj posao, ukazala sam kako zakoni ne vrijede jednako za sve" čiji autor je Mia Buva a u kojem članku su iznesene netočne informacije koje imaju klevetnički sadržaj odnosno u članku je navedeno:

- Prošle je godine najviše pažnje privukla njezina reportaža o nelegalno prisvojenim kvadratima pjevača Marka Perkovića Thompsona

te je kroz pitanje Danki Derifaj također netočno navedeno:

- Jednim prilogom ste stali na žulj i Marku Perkoviću Thompsonu otkrivši nelegalne kvadrate kaskadne zgrade na splitskom Žnjanu koje si je pjevač pripisao

Predmetni navodi su netočni. Naime, Marko Perković Thompson nije prisvojio nikakve kvadrate niti je to učinio na nelegalan način, kake to sporni tekst izričito tvrdi.

Naime, iz izvatka iz zemljišne knjige, zk.ul. br. 17230, k.o. Split za nekretninu koja se nalazi na zkč.br.44/2 površine 4162m2, vidljivo je kako je Marko Parković upisan kao suvlasnik predmetne nekretnine u dijelu 339/9551

Iz očitovanja Općinskog suda u Splitu Ureda predsjednika suda od 01. rujna 2021. proizlazi da su isprave na temelju kojih su izvršen upisi u zemljišnu knjigu glede predmetne nekretnine ispunjavale materijalne pretpostavke za upis u zemljišnu knjigu. Iz navedenoga proizlazi da je Marko Perković suvlasništvo predmetne nekretnine stekao na zakonom propisan način dakle pravnim poslom te da je na način predviđen zakonom uveden u posjed predmetne nekretnine. Iz navedenoga dakle proizlazi da ,,kvadrati" koje spominje sporni članak nisu ,,nelegalni" nit ida je suvlasništvo na opisanom nekretninom Marko Perković stekao na nelegalan način.

Slijedom svega navedenoga, a u skladu s čl. 40 st. 1 Zakona o medijima (NN 81/13), u svezi s čl. 41 st. 1, st.4 i čl. 42 Zakona o medijima, tražim da se na isti način i na istom mjestu, u prvom slijedećem izdanju objavi ovaj ispravak netočnih i neistinitih informacija uz ispriku mojoj stranci.

U Zagrebu, 23.02.2022.

Vecernji.hr sukladno zahtjevu odvjetnika Karačića objavio je ispriku.

VIDEO Pogledajte tko je sve nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji TV osoba godine

pridružio se oružanim snagama U granatiranju ubijen ukrajinski TV voditelj i glumac (33), njegova zadnja objava na Instagramu lomi srca PLES SA ZVIJEZDAMA Martina Tomčić komentirala kritike gledatelja: 'Zaključujem da su Hrvati u velikom broju vrhunski plesači...' Najmlađe žrtve Prva dama Ukrajine podijelila je potresne priče o poginuloj djeci: Ruske majke trebale bi znati što im sinovi rade
Od 1. veljače za plaćanje cestarine u Sloveniji vrijedi samo e-vinjeta
vozači oprez
HAK upozorava sve koji idu u Sloveniju: Ovo nikako nemojte raditi
Borba protiv umora
Borba protiv umora
Osjećate umor i teško vam se motivirati? Evo nekoliko savjeta da promijenite svoju svakodnevicu
 • Važna obavijest

  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • iluustrator:

  da je sudstvo potpuno neovisno "zakukala" bi danka i redakcija!

 • Avatar Dokman
  Dokman:

  Eto Večernji lict se icpričao Marku Perkoviću zbog netočnosti... 😎

 • ante7:

  Stavite to na udarnu vijest na besplatnom portalu. Tamo gdje objeavljujete pamflete o plenkiju.