Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pridružio se oružanim snagama

U granatiranju ubijen ukrajinski TV voditelj i glumac (33), njegova zadnja objava na Instagramu lomi srca

Foto: Instagram
1/5
07.03.2022.
u 14:29

Kolika mu je čast bila braniti vlastitu domovinu često je pokazivao i na društvenim mrežama gdje je nerijetko objavljivao fotografije u vojničkoj odori. Posljednji se put na Instagramu oglasio u subotu, samo dan prije smrti.

Dvanaesti je dan ruske invazije na Ukrajinu, a broj žrtava raste iz dana u dan. U granatiranju grada Irpina, koji se nalazi zapadno od Kijeva, ubijen je i 33-.godišnji poznati ukrajinski voditelj i glumac Pasha Lee, a tužna vijest objavljena je na Facebook stranici Odesa International Film Festivala. Lee je ubijen u nedjelju, a prošlog tjedna priključio se teritorijalnoj obrani Oružanih snaga Ukrajine. Kolika mu je čast bila braniti vlastitu domovinu često je pokazivao i na društvenim mrežama gdje je nerijetko objavljivao fotografije u vojničkoj odori.  Posljednji se put na Instagramu oglasio u subotu, samo dan prije smrti.

"Tijekom zadnjih 48 sati imali smo priliku sjesti i fotografirati se dok nas bombardiraju... Ali mi se smiješimo jer ćemo se snaći, obranit ćemo se... Ujedinimo se!" napisao je Pasha u svojoj posljednjoj objavi.

Od mladog glumca mnogi su se oprostili na društvenim mrežama, a među prvima je to učinila i njegova kolegica  Anastasija Kasilova.

"Preminuo je u granatiranju Irpina braneći Ukrajinu. Bio je glumac, TV voditelj, moj kolega i dobar poznanik... Nedavno smo surađivali zajedno. Nikada ga neću zaboraviti", napisala je.

Inače, Lee je bio je poznati ukrajinski filmski glumac, TV voditelj, pjevač i skladatelj. Igrao je u kazalištu "Koleso", glumio u filmovima i reklamama, a bavio se i sinkronizacijom. Među njegovim kinematografskim djelima su filmovi “Shtolnja” (2006.) i “Sjene nezaboravljenih predaka” (2013.) Lubomira Levitskoga, “Zajednički posao” Valentina Vasjanoviča (2012.), “The Fight Rules” (2012.) Olekseja Šapareva (2013.), "Sastanak kolega iz razreda” Valentina Špakova (2019.).

VIDEO Antonia Ćosić nominirana je za Večernjakovu ružu u kategoriji Novo lice

Ključne riječi

Komentara 3

BL
blekpanther
15:36 08.03.2022.

A naši junaci Šerbedžija, Furlan i slični jurnuše na Beograd! Pokoj mu vječni i Slava Ukrajini!

HR
Hrvatka
08:59 08.03.2022.

Pup...da, vrijedno je dati zivot za domovinu, ali ne i za lopove koji nisu posjedovali prije rata nista, a rat iskoristili pretvarajuci tvrtke u dionicka drustva i sebi dodijeljivali i poklanjali dionice i na taj nacin, a da nista nisu ulozili postali mulijunasi i vecinski vlasnici tvrtki. Takodjer postali strah i trepet djelatnicima. Prije rata imali smo poljoprivredu i industriju i ljude koji su bez grca hodali na posao, a sada imamo ljude koji s grcem u zeludcu svaki dan hodaju na posao nece li im se uruciti otkaz od ovih koji su prije rata bili kao i oni bez ikakve ili skromne imovine ili jadnike koji prevrcu po kontejnerima. Nije vrijedno dati zivot ni za politicare koji sigurni sjede u svojim foteljama, a mladost zbog iskrene ljubavi prema domovini trci na prvu liniju i gine za te iste politicare i ratne profitere. Dobro je dosao ovaj nesretni rat u Ukrajini nasim politicarima da ih se vise ne proziva za njihovo nepostenje, i medjusobno pljuvanje, blacenje, vrijedjanje, te mogu odahnuti. Gledam koliko su licemjerni...traze smjestaj izbjeglicama iz Ukrajine (sto smatram u redu, jer je u istom polozaju bio i nas jadan narod prije 30 god), a vec godinama ih nije briga za stradalnike od potresa Petrinje i okolnih sela. Zive u sramotnim uvjetima neki u kucama, a neki u minijaturnim kontejnerima. I zato Pup, ne daju ljudi svoj zivot za domovinu, vec za ove koje sam navela.

PU
Pup
15:00 07.03.2022.

Sloboda traži žrtvu i krv, vrijedno je dati život za SLOBODU svoje zemlje! Slava Ukrajini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije