Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA VIJEST

Zagrebački glumac izgubio bitku s karcinomom, glumio je do posljednjeg dana

Milenko Zeko
Foto: Kazalšte Novi svijet
1/2
27.12.2021.
u 17:15

- Nažalost, Zeko je izgubio bitku s karcinomom. Borio se do zadnjeg dana i glumio je sve donedavno. Posljednja uloga bila mu je upravo u mojoj predstavi "Nora", adaptaciji poznatog djela Henrika Ibsena

U Zagrebu je danas preminuo Milenko Zeko, glumac Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život. Vijest o smrti kolege objavio je na Facebooku redatelj Mario Kovač.

- Zbogom, glumčino i prijatelju! Bilo je ugodno i časno stvarati kazalište s tobom - napisao je Kovač. 

- Nažalost, Zeko je izgubio bitku s karcinomom. Borio se do zadnjeg dana i glumio je sve donedavno. Posljednja uloga bila mu je upravo u mojoj predstavi "Nora", adaptaciji poznatog djela Henrika Ibsena. 

Inače, Zeko je počeo glumiti još 1986. godine, a prva predstava bila mu je "Dobro jutro lopovi", u režiji Mirka Merle. Nakon toga glumio je u još 26 predstava. 

- Inficiran sam kazalištem četvrt stoljeća, pa od tada pristajem na promjene navika, srodstva i spola. Igram sve što je razigrano, sviram sve što je uglazbljeno, pjevam više nego sve, ako je za prijatelje. I još nešto! Rođen sam u zemlji sevdaha, šljivovice i ćevapa – to tek tako, ako me mislite pozvati u goste. Volim vas da ste – tko ste - kazao je Zeko na stranici kazališta Novi svijet. 

VIDEO: Božidar odbio kuhati i otišao kući, napustio show dok mu je tim mahao 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

BI
BikKojiSjedi
19:51 27.12.2021.

Počivao u miru dobri čovječe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije