Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DON'T LOOK UP

Plenković preporučio Netflixov film, radnja neodoljivo podsjeća na našu stvarnost

Foto: PIXSELL/PROMO
1/8
27.12.2021.
u 15:33

- Sinoć sam gledao na Netflixu Don't Look Up, preporučujem svima. Nije ovo neki marketing, to je priča o informacijskom kaosu i bizarnim procjenama. Volio bih da smo nastavili s dinamikom cijepljenja s kojom smo krenuli. Živimo u bitno drugačijem informacijskom vremenu nego što je bilo prije - rekao je Plenković

Netflixov film "Ne gledaj gore" ("Don't look up"), proteklih je dana glavni hit u Hrvatskoj i svijetu, a danas ga je u Varaždinu preporučio i premijer Andrej Plenković (51). 

- Sinoć sam gledao na Netflixu "Don't Look Up", preporučujem svima. Nije ovo neki marketing, to je priča o informacijskom kaosu i bizarnim procjenama. Volio bih da smo nastavili s dinamikom cijepljenja s kojom smo krenuli. Živimo u bitno drugačijem informacijskom vremenu nego što je bilo prije. Pogledajte ovaj film koji sam spomenuo i bit će vam jasnije. Cijela ova situacija s covid-potvrdama, dokazom da je vlada neintruzivna i da poštuje slobodu izbora. Nismo išli korak dalje, nismo uveli obavezno cijepljenje. Imate dio aktera koji love u mutnom, profiteri i paraziti - kazao je Plenković. 

Inače, u filmu redatelja Adama McKaya astronom dr. Mindy (Leonardo DiCaprio) i njegova asistentica Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence) slučajno dođu do užasnog otkrića: komet dolazi na Zemlju za šest mjeseci i 14 dana. Zbog toga žele brzo obavijestiti svijet, no brzo shvate kako ljude baš i nije briga što dolaze smak svijeta. Točnije - ne vjeruju struci, nego šarlatanima s interneta, koji na društvene mreže postavljaju razne teorije zavjere o tome postoje li taj komet, a na tapetu su se našli i astronomi, kojima se pronalaze razne mane. Mindy i Dibiasky prvo odlaze u jutarnji televizijski show kojeg vode  Cate Blanchett and Tyler Perry, no tamo nema mjesta lošim vijestima, pa voditelji sve okreću na šalu, a astronomi postaju - "vrući tip" i "ludača". Zvuči poznato? Svaka sličnost je očigledno namjerna, jer su autori filma očigledno napravili modernu satiru američkog, ali i svjetskog društva. U zvjezdanoj ekipi ističe se i Meryl Streep u ulozi američke predsjednice koja neodoljivo podsjeća na Trumpa. Ona prvotno ne razumije što ti astronomi pričaju, pa ih samo pita koliko će je to koštati. Zatim ih odbije, jer bi joj ta istina mogla našteti u karijeri.

Onda ipak odluči da bi joj uništavanje tog kometa moglo pomoći u predizborima za novi mandat, da bi se kasnije ponovno predomislila, jer na kometu ima i zlata, pa bi mogla i zaraditi. No, sve vodi prema katastrofi, a ljudi se pripremaju na posljednji dan. Neki će kao i u hutu TBF-a "izvadit bocu za posebne prilike i "lipo se cvrcnit", a drugi će se pokušati spasiti. McKay je dobro zamislio, no izvedba je pomalo traljava. Neki poput DiCaprija i Streep su standardno dobri, ali ima i onih poput Blanchett koji se ne mogu razmahati zbog plastične uloge koja im je namijenjena. 

Film "Don't look up" postao je zanimljiv i našim gledateljima, jer u jednoj od posljednjih scena u filmu, kada meteor udre, vidi se zadarski Pozdrav suncu i turisti koji gledaju u more. 

VIDEO: Božidar odbio kuhati i otišao kući. Napustio show dok mu je tim mahao

Ključne riječi

Komentara 48

TE
texviler
15:54 27.12.2021.

gledao i vidio kako vlade slušaju korporacije i odmah me podsjetilo na covid

SE
sevenofnine
16:14 27.12.2021.

Nevjerovatno koji jadni pokušaj. Ja sam gledala film i meni je don’t look up poveznica sa pokušajem ignoriranja iznenadne smrti ogromnog broja mladih sportaša u svijetu jer im je otkazaono srce ili su imali moždani. Nikad u povijesti nije se dogodio ovako veliki broj smrti mladih i zdravih sportaša u kratkom roku, ali u mainstream medijima ni glasa.

BL
bellator luminis
15:55 27.12.2021.

Možda se andrej prepoznao?! Jel vidio kako je završila predsjednica? Previše slušala svoj ego i bjelosvjetske monopoliste, nešto mi poznato????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije