Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krši zakon

Zabranili film o Eltonu Johnu: 'Takve scene nisu za široku publiku!'

Elton John
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
11.06.2019.
u 23:42

"Rocketman", koji je premijeru imao na filmskom festivalu u Cannesu, opisuje uspon do slave jednog od prvih pjevača koji su javno pokazali svoju homoseksualnost kao i njegovu borbu protiv ovisnosti (droga, seks, alkohol).

Arhipelag Samoa na kojemu je homoseksualnost protuzakonita, zabranio je prikazivanje biografskog filma "Rocketman" posvećenog Eltonu Johnu jer u njemu ima prizora istospolnog seksa.

"Rocketman", koji je premijeru imao na filmskom festivalu u Cannesu, opisuje uspon do slave jednog od prvih pjevača koji su javno pokazali svoju homoseksualnost kao i njegovu borbu protiv ovisnosti (droga, seks, alkohol).

Leiataua Niuapu, čelni čovjek za nadzor filmova koji se prikazuju u kinima na arhipelagu, potvrdio je ovaj tjedan da je film zabranjen jer sadrži scene "koje nisu korektne za široku publiku".

Za novine Samoa Observer Niuapu je rekao da film "krši zakon kojim se zabranjuje brak istospolnih osoba te da nije usklađen s kulturnim i vjerskim uvjerenjima" na arhipelagu.

Istospolni odnos kažnjiv je zatvorom do sedam godina na Samoi, navodi udruga Human Dignity Trust sa sjedištem u Londonu, no pritom priznaje da vlasti ne primjenjuju revnosno taj zakon. 

Godine 2009., na Samoi su vlasti zabranile film "Milk" u kojem Sean Penn tumači ulogu političara Harveya Milka, borca za prava homoseksualca.

U Rusiji je dopušteno prikazivanje "Rocketmana" iz kojeg su izrezani prizori istospolne ljubavi te je britanski pjevač oštro kritizirao rad ruskih cenzorskih škara.

Pogledajte koji su glumci i voditelji umrli na snimanju:

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar dovidovic
dovidovic
23:53 11.06.2019.

Bravo za Samou.

NJ
nada.jurincic
07:47 12.06.2019.

Nek znamo di se može sakrit od te izopačene, nastrane, protuprirodne gube. Hvala, Samoa.

AO
ante.oreskovic75
08:28 12.06.2019.

Dok kodnas odlučuju isti kao ovaj o kom je film malošta će biti bolje!Tko više može ići u koloni "ponosa" a da ga drugi poštuju.?Ako su već takovi neka se sastaju i muđusobno ponose u svojim stanovima i ne prave cirkus. i vrijeđaju osjećaj većine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije