Naslovnica Showbiz Hollywood

Zabranili film o Eltonu Johnu: 'Takve scene nisu za široku publiku!'

"Rocketman", koji je premijeru imao na filmskom festivalu u Cannesu, opisuje uspon do slave jednog od prvih pjevača koji su javno pokazali svoju homoseksualnost kao i njegovu borbu protiv ovisnosti (droga, seks, alkohol).
11. lipnja 2019. u 23:42 3 komentara 768 prikaza
Elton John
Foto: Reuters/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Arhipelag Samoa na kojemu je homoseksualnost protuzakonita, zabranio je prikazivanje biografskog filma "Rocketman" posvećenog Eltonu Johnu jer u njemu ima prizora istospolnog seksa.

teški poremećaji Godinama su patili! Ove slavne osobe pobijedile su anoreksiju i bulimiju

"Rocketman", koji je premijeru imao na filmskom festivalu u Cannesu, opisuje uspon do slave jednog od prvih pjevača koji su javno pokazali svoju homoseksualnost kao i njegovu borbu protiv ovisnosti (droga, seks, alkohol).

Leiataua Niuapu, čelni čovjek za nadzor filmova koji se prikazuju u kinima na arhipelagu, potvrdio je ovaj tjedan da je film zabranjen jer sadrži scene "koje nisu korektne za široku publiku".

Elton John party Elton John Moji prioriteti nekad su bili seks i droga, a sada su to moj muž i naša djeca

Za novine Samoa Observer Niuapu je rekao da film "krši zakon kojim se zabranjuje brak istospolnih osoba te da nije usklađen s kulturnim i vjerskim uvjerenjima" na arhipelagu.

Istospolni odnos kažnjiv je zatvorom do sedam godina na Samoi, navodi udruga Human Dignity Trust sa sjedištem u Londonu, no pritom priznaje da vlasti ne primjenjuju revnosno taj zakon. 

Oženjeni za krive Ove su hollywoodske face u braku shvatile da vole muškarce

Godine 2009., na Samoi su vlasti zabranile film "Milk" u kojem Sean Penn tumači ulogu političara Harveya Milka, borca za prava homoseksualca.

U Rusiji je dopušteno prikazivanje "Rocketmana" iz kojeg su izrezani prizori istospolne ljubavi te je britanski pjevač oštro kritizirao rad ruskih cenzorskih škara.

Pogledajte koji su glumci i voditelji umrli na snimanju:

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Avatar dovidovic
  dovidovic:

  Bravo za Samou.

 • ante.oreskovic75:

  Dok kodnas odlučuju isti kao ovaj o kom je film malošta će biti bolje!Tko više može ići u koloni "ponosa" a da ga drugi poštuju.?Ako su već takovi neka se sastaju i muđusobno ponose u svojim stanovima i ne prave ... prikaži još! cirkus. i vrijeđaju osjećaj većine!

 • nada.jurincic:

  Nek znamo di se može sakrit od te izopačene, nastrane, protuprirodne gube. Hvala, Samoa.