Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBORENI REKORDI

Pogledajte tko je sve nominiran za Porin! Jeste li iznenađeni?

Proglašenje nominacija za Porin
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/7
21.02.2019.
u 19:28

Vojko je nominiran u ukupno šest kategorija: album Vojko nominiran je za album godine, najbolji album klupske glazbe, mušku vokalnu izvedbu, likovno oblikovanje, a pjesma "Ne može" dobila je nominacije u kategorije pjesma godine, te najbolji video-spot.

Splitski reper Vojko V. i Massimo predvode ovogodišnju listu nominacija za nagradu Porin.

Massimo konkurira u kategoriji Pjesma godine za singl "Nama se nikud ne žuri" izveden u suradnji s grupom Vatra, za Najbolji album pop glazbe, za Najbolju vokalnu suradnju s grupom Vatra, a producent Nikša Bratoš nominiran je u kategoriji Najbolje produkcije za pjesmu "Lice varalice" te još jednom u konkurenciji Najbolje snimke s Domagojom Perišićem. Album "Sada" također je nominiran u kategoriji Najboljeg likovnog oblikovanja, a autori su Walter Sirotić, Dinko Tolić i Massimo.

Vojko V nominiran je u kategoriji Album godine, Pjesma godine, Najbolji album klupske glazbe, Najbolja muška vokalna izvedba, Najbolji video broj kojeg potpisuje Rino Barbir te u kategoriji Najbolje likovno oblikovanje autora Mate Žaje.

Za album godine nominirani su Mile Kekin s albumom "Kuća bez krova", Goran Bare i Majke s albumom "Nuspojave", Detour s albumom "TourDetour", Vojko V s albumom "Vojko" i Parni Valjak s albumom "Vrijeme".

U kategoriji Pjesma godine nominirane su pjesme: "Ako te pitaju” autorskog dvojca Tončija i Vjekoslave Huljić u izvedbi Petra Graše, „Bez tebe“ autora Nenada Borgudana u izvedbi grupeDetour, „Nama se nikud ne žuri“ autora Ivana Dečaka u izvedbi grupe Vatra s Massimom, "Rekao si”autora Ante Pecotića koju izvodi Nina Badrić te pjesma „Ne može“ autora i izvođača Vojka V.

U kategoriji za Najbolju žensku vokalnu izvedbu nominirane su Josipa Lisac, Nina Badrić i  Antonela Doko. Za najbolju mušku vokalnu izvedbu ove godine nominirani su Petar Grašo, Vojko V i Marko Tolja.

U kategoriji Najbolji album zabavne glazbe nominacije su osvojili album „Glas juga“ Gorana Karana, „Samo s tobom sam upoznao ljubav“ Marka Škugora te „Valkira“ Indire Forze.

Josipa Lisac, Goran Bare i Majke te Detour također se ističu s velikim brojem nominacija.

Josipa Lisac s albumom “From Croatia Records Studio - Tu u mojoj duši stanuješ…” u suradnji s Goranom Martincem nominirana je u još tri kategorije: Najbolji album pop glazbe, Najbolja produkcija i Najbolja snimka. Suradnja s Hladnim pivom rezultirala je nominacijom u kategoriji Najbolja vokalna suradnja.

Goran Bare i Majke nominaciju imaju i u kategoriji Najbolji album rock glazbe te također u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom gdje su im konkurencija Detour i Parni Valjak. Album “Nuspojave”nominiran je u kategoriji Najbolje likovno oblikovanje, koje autorski potpisuje Daniel Ille.

Grupa Detour osim nominacija za album i pjesmu godine, za glasove struke natjecat će se i u kategorijima Najbolji album pop glazbe te Najbolja izvedba grupe s vokalom.

U kategoriji Najboljeg albuma jazz glazbe nominirani su Radojka Šverko s albumom "As Time Goes By (Live at Jazz.hr), Branimir Gazdik s albumom "Link" te Zvjezdan Ružić Sextet s albumom "Pandaland".

U kategoriji za najbolji album klasične glazbe nominacije su osvojili album "Berislav Šipuš: Zajedno"raznih izvođača, album "Franjo Dugan: Sabrana djela za orgulje" Pavla Mašića te album "Ne le tue braze / U tvoje ruke" vokalnog ansambla Antiphonusa.

Finaliste glazbene nagrade na ceremoniji proglašenja nominacija predstavili su brojni poznati prezenteri među kojima su u najvećem broju bili sami glazbenici.

Tko će osvojiti Porinovu statuu odlučit će glasačko tijelo u drugom krugu glasovanja kada će svojim glasovima izabrati najbolje od najboljih, a dobitnici u svakoj od 36 kategorija bit će poznati na finalnoj dodjeli Porina koja će se održati 29. ožujka u Centru Zamet u Rijeci.

 

Za album godine još su nominirani Mile Kekin - "Kuća bez krova", Goran Bare i Majke - "Nuspojave", Detour - "TourDetour", te Parni Valjak i "Vrijeme". 

U kategoriji pjesma godine nominacije su dobili i Petar Grašo za pjesmu "Ako te pitaju", Detour i "Bez tebe", Massimo i Vatra - "Nama se nikud ne žuri", te Nina Badrić i "Rekao si". 

Osim Vojka za mušku vokalnu izvedbu nominirani su i Marko Tolja, te Petar Grašo, dok su za najbolju žensku izvedbu nominirane Antonela Doko, Josipa Lisac i Nina Badrić. 

U kategoriji novi izvođač nominacije su zaradili Kensington Lima, Lana Janjanin i Ogenj. Za najbolji album zabavne glazbe borit će se Goran Karan - "Glas s juga", Marko Škugor i "Samo s tobom sam upoznao ljubav", te Indira Forza - "Valkira". 

 

Uz Vojka za najbolji album klupske glazbe nominirani su "Put u plus" Ede Maajke i "Srce" - Mangroove. 

U kategoriji najbolji album rock glazbe nominirani su Mile Kekin - "Kuća bez krova", Goran Bare i Majke - "Nuspojave", te "Vrijeme" i Parni Valjak - Vrijeme. 

U kategoriji najbolji album alternativne glazbe nominacije su dobili Livio Morosin za album "Hereza", Boris Štok - "Ispod kože", te Mary May - "Things YOu Can't Put Your Finger On". 

 

U zagrebačkom baru Matis proglašeni su nominirani u 36 kategorija. Kako je kazala Ivana Martinac, tajnica Porina, ove je godine bilo rekordnih 2007 prijava od 72 nakladnika, dok je za pjesmu godine bilo prijavljeno 272 pjesme. Porin će se ove godine održati u Rijeci 29. ožujka. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

KO
kompakt
19:49 21.02.2019.

Opet ovaj kepec mile

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije