Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužna ispovijest

Vlatka Pokos prvi put progovorila o traumatičnom gubitku djeteta: 'Krivcima nikada neću oprostiti'

Vlatka Pokos
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/10
14.12.2021.
u 13:37

Pjevačica i bivša televizijska voditeljica Vlatka Pokos (51) u intimnoj je ispovijesti otkrila kako se prije četrnaest godina suočila sa spontanim pobačajem. O bolnom trenutku do sada nije javno govorila, a sada je odlučila podijeliti priču kako bi podržala sve žene koje su se suočile s istom traumom.

Pjevačica i bivša televizijska voditeljica Vlatka Pokos (51) u intimnoj je ispovijesti otkrila kako se prije četrnaest godina suočila sa spontanim pobačajem. O bolnom trenutku do sada nije javno govorila, a sada je svoju priču odlučila podijeliti kako bi podržala sve žene koje su se suočile s istom traumom.

Svijet je nedavno dirnulo priznanje slavne pjevačice Jessie J koja se potpuno slomila nakon spontanog pobačaja, a među njima je i Vlatka Pokos koja je sreću i posao pronašla u Kanadi. Vlatka je 2007. godine i sama iskusila istu traumu. Ta kobna 2007. godina bila je posebno teška za nju, prvo joj se raspao brak sa zagrebačkim poduzetnikom Josipom Radeljakom za kojeg se udala nakon petogodišnje veze godinu dana ranije, a onda joj je u studenome ugašen jedan od najvećih snova, onaj o majčinstvu. U teškim trenucima uz nju je bila obitelj i tadašnji partner Željko Radolfi.

Vlatka nikada nije krila da bi željela postati majka, a prigrlila je i Radeljakovu kći Lanu. Mislila je da joj se san više ne može ostvariti u 36. godini života. Do prekida trudnoće došlo je u ranoj fazi, prema pretpostavkama liječnika zbog stresa, a nakon traumatičnog događaja voditeljica više nikada nije zatrudnjela.

"Spontani pobačaj za svaku je ženu iznimno težak i tužan događaj, a meni se dogodio u jednom od najtežih razdoblja života. Bila sam izložena golemoj količini stresa prouzročenoj izuzetno teškim razvodom od bivšeg supruga pred očima javnosti. Bilo je pravo čudo što sam uopće uspjela ostati trudna, no usprkos nezavidnoj situaciji, nije bilo nikakve sumnje da želim roditi to dijete. Međutim, život je htio drukčije", ispričala je Vlatka za Gloriju.

"Vjerujem da svaka, žena kad potvrdi trudnoću, počne zamišljati svoju bebu i svoj budući život. Iako sam bila jako uplašena, podstanar, bez ikakve imovine i bez ikakve podrške, to dijete za mene je predstavljalo blagoslov i svjetlo u mome životu… Neke detalje sam zakopala duboko u svoju podsvijest, a ostao je samo osjećaj ogromne tuge, očaja i beznadežnosti kad mi je moja ginekologinja, danas nažalost pokojna Višnja Latin, nakon devet tjedana trudnoće rekla da maleno srce više ne kuca", dodala je.

U Vlatkinu slučaju morao se izvršiti ginekološki zahvat u bolnici, a kao javna osoba morala je trpjeti znatiželjne poglede i šaputanja kojih je bilo mnogo pa je njezina povijest bolesti završila u javnosti.

"Doista, mislim da je to bio vrhunac gadosti i progona koje sam proživljavala u Hrvatskoj. Nisam danima izlazila iz stana i bila sam u očajnom stanju. Doista očajnom… Osjećala sam se kao da umirem. Iskreno, bolno je prisjećati se dok ovo pišem… Krivci koji su detaljno opisali moje suze i detalje boravka u bolnici nikad nisu pronađeni, ali ja im nikad neću oprostiti", zaključila je Vlatka.

VIDEO  Božidar iz ''Večere za 5'' vraća se na TV ekrane  

Ključne riječi

Komentara 19

WA
wannabenovinari
13:41 14.12.2021.

Što piše u članku, ukratko? Nisam čitao.

DU
Deleted user
16:04 14.12.2021.

jesi dobila tužne novce za tužnu ispovijest?

PA
Pahor
15:34 14.12.2021.

Oce to. Nakon sedam abortusa, osmo pobacis sama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije