Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emotivni izvođač

VIDEO Eugen želi da mu ime pišemo malim slovom, a pjesmu je posvetio preminuloj osobi

Foto: Franjo Matković
1/4
22.02.2024.
u 17:10

Ususret prvoj polufinalnoj večeri Dore razgovarali smo s mladim izvođačem "eugenom" koji nam je otkrio kako je njegova pjesma nastala te kako se osjeća prije velikog nastupa.

Glazbenik i glumac 27-godišnji Eugen Stjepan Višić tek se odnedavno profesionalno počeo baviti glazbom pa je tako odlučio prijaviti se na glazbeno natjecanje Doru. Ovaj talentirani i mladi izvođač želi predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Švedskoj te će sigurno dati sve od sebe da mu plan pođe za rukom. Zanimljivo jest da je želio privući pažnju tako da svoje umjetničko ime piše malim početnim slovom pa tako inzistira da ga oslovljavaju samo kao "eugen". Pjesmom "Tišine" pokušat će zasjati na pozornici Dore, a kaže kako je ona nastala kada je ostao bez bližnje osobe prije pet godina. 

S Eugenom Stjepanom Višićem razgovarali smo i na generalnoj probi ususret prvoj polufinalnoj večeri Dore te nam je otkrio da preferira pjesme koje će predstavljati Hrvatsku upravo na hrvatskom govornom jeziku, kakva je i njegova. - Ja više preferiram pjesme koje su s hrvatskog govornog podneblja, a takva je i moja. To je moje mišljenje, ali naravno, nemam ništa protiv toga da se pjesme izvode i na engleskom jeziku. Pjesmu "Tišine" posvetio sam osobi koja više nije s nama, a nastala je prije četiri godine, odnosno ovo je peta godišnjica. Nadam se da ću kroz ovu pjesmu i nastup na Dori to ostaviti iza sebe. 

 

VIDEO: Eugen: 'Pjesma je posveta osobi koja više nije s nama'

 

VEZANI ČLANCI:

 

Novinar Samir Milla mladom "eugenu" postavio je pitanje kako je bilo snimati spot za pjesmu "Tišine" upravo na paškoj buri, a potom mu je i odgovorio kroz smijeh. - Bilo je zaista ludo i nezaboravno! Spot smo snimali više od 13 sati, a imali smo i noćna snimanja. Nosio sam tanku odjeću u spotu i hvala Bogu pa se nisam prehladio.

Preferiram "bel canto" pjevanje, odnosno lijepo pjevanje, a po mojem mišljenju pjesma treba imati dobru melodiju i pjesmu u sebi. Danas u pjesmama dosta prevladava "tuc-tuc-tuc" što isto podržavam, ali po mojem mišljenju pjevač treba imati glas zato što se bavi pjevanjem - zaključio je izvođač koji se veseli večerašnjem nastupu na Dori. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije