Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eugen

Glumac i pjevač koji nastupa na ovogodišnjoj Dori priznaje: 'Ponekad volim raditi apsolutno ništa'

Foto: Franjo Matković
1/4
12.02.2024.
u 23:30

Glumac i glazbenik Eugen Stjepan Višić (27) ove godine nastupa na Dori pod umjetničkim imenom eugen s pjesmom "tišine".

Mlad i svestran. Opis je ovo u tri riječi glumca i glazbenika Eugena Stjepana Višića (27) koji ove godine nastupa na Dori pod umjetničkim imenom eugen s pjesmom "tišine". Pjesma je nastala nakon što se ovaj umjetnik susreo s teškom situacijom u životu.

- U najtežem trenutku najlakše mi je bilo prisloniti olovku na papir i tekst ove pjesme je samo izašao iz mene. O pjesmi ne bih puno pričao, jer publika čuje ono što u njoj želi čuti. Meni je ona posveta, a nekome može imati potpuno drugačije značenje i zato volim umjetnost, jer je subjektivna - kaže glazbenik koji ističe da ga je prijateljica Anya G natjerala da s ovom pjesmom izađe u javnost. Ona je napisala i melodiju, a autor teksta je on sam. Publika je dobro prihvatila pjesmu, a glazbenik kaže da nije očekivao ovakav odjek.

- Išli smo probati pa što god da se dogodi bit će okej. Izgleda mi malo nestvarno da ćemo stati pred cijelu Hrvatsku i predstavljati svoj rad. Mlad sam i ovo mi je prva pjesma, sve mi je zato još uvijek novo, ne znam što mogu očekivati, ali mogu vam reći da me čak i uzbuđuje ta neizvjesnost - kaže te ističe da će nastup biti mračan, no ne smije više otkriti.

I svoje umjetničko ime i naslov pjesme napisao je malim početnik slovom, što baš nije uobičajeno, a on to objašnjava kao nešto što nije ništa posebno.

- Ja samo mislim da su svi navikli raditi u kalupu po onome što je zadano, a nema razloga da sve bude u okvirima. Volim raditi izvan okvira, volim osjećati slobodu, a ovo je bio moj način da pokažem da ne mora sve biti najvažnije. Zašto ne bi bilo nešto ovako opušteno i nenametljivo? - pita se te dodaje da smatra da je konkurencija na Dori jaka. No, njemu na Dori nije najvažnije natjecanje, nego zabava.

1/4

- Pokušavam se zabavljati i uživati koliko god je to moguće jer želim da mi sjećanje na ovaj period bude upravo takvo, zabavno i pozitivno, a nastup nagrada za trud - kaže Višić koji je javnosti poznat kao nagrađivani glumac, no kao svoju prvu ljubav ističe - glazbu. Glumac i glazbenik kaže da na oba područja pokušava raditi istovremeno te ih spojiti.

- Tko zna, možda mi to pomogne u karijeri - misli Eugen, koji je kao dječak sudjelovao na brojnim glazbenim festivalima.

Što se glumačkog posla tiče, do objave rezultata natječaja za Doru radio je na jednom scenariju, a prije toga na predstavi "Ljubavno pismo ili ljubav koja se nije dogodila. Još." No, nakon prolaska u ovaj televizijski spektakl, potpuno se posvetio pripremi i radu na glazbi. U stvaranju glazbene inspiriraju ga "svakodnevne i jednostavne životne priče i stvari", a nekad inspiraciju dobije i "ne radeći apsolutno ništa".

- Mnogi se čude kad ovo kažem, ali ponekad volim ne raditi apsolutno ništa. To me opušta i često inspirira jer imam potrebu sam sebi izmisliti zabavu - ističe 27-godišnjak.

VIDEO Strastveni poljubac o kojem bruji cijeli svijet: Taylor Swift i Travis oduševili obožavatelje

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije