Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ročište u Splitu

Vampirica iz Splita traži ljubav u RTL-ovom showu a na sudu je terete za gospodarske malverzacije od 17 mil. kn

Foto: Instagram
1/7
28.04.2021.
u 10:24

Olja i njezin pokojni suprug, protiv kojeg je postupak obustavljen nakon njegove smrti, su bili vlasnici tvrtke Skandal i sumnjiči ih se za gospodarske malverzacije od 17 i pol milijuna kuna.

Olja Einfalt Mihovilović (58) osebujna je slikarica koju su gledatelji RTL-a upoznali u showu "Večera za 5", a sada je gledamo i kako pokušava osvojiti farmera u showu "Ljubav je na selu". I dok pokušava privući pažnju gledatelja i zadobiti njihovu naklonost protiv ove Splićanke istovremeno se vodi sudski postupak na Županijskom sudu u Splitu gdje joj se sudi za gospodarske malverzacije. Naime, Olja i njezin pokojni suprug, protiv kojeg je postupak obustavljen nakon njegove smrti, su bili vlasnici tvrtke Skandal i sumnjiči ih se za gospodarske malverzacije od 17 i pol milijuna kuna. Kako piše Slobodna Dalmacija Olja se jučer pojavila na zakazanom ročištu u ovom slučaju i pred sucem je izjavila:

- Ne osjećam se krivom i ostajem pri tome da osporavam postavljeni imovinsko-pravni zahtjev. Samo ročište nije dugo trajalo jer se svjedok Siniša F. nije pojavio na sudu iz opravdanih razloga jer živi u Njemačkoj i zbog situacije s pandemijom koronavirusa nije bilo moguće da se pojavi na sudu i sazvano je novo ročište za sredinu svibnja. Olja, koja sebe predstavlja i kao vampiricu tereti se u u šest točaka, a prva točka optužbe tereti ju od siječnja do prosinca 2009. godine, kao član firme "Kasteli d.o.o.", kako bi sebi pribavili veliku nepripadnu imovinsku korist, uzimala novac s računa firme iako je znala da su blokirani i oštetili su tvrtku za  milijun i 121 tisuću kuna. Uz ovo na teret se Olji stavlja kako je s pokojnim suprugom neistinito prikazali jedan račun iz 2008. godine za isporuku robe do koje nikada nije došlo.

Zatim im se na teret stavlja kako su želeći državi uskratiti porezna davanja, u poslovnim knjigama i prijavama PDV-a prikazali manju vrijednost robe isporučene tvrtki "Similis d.o.o.". Umanjili su tako osnovicu za obračun PDV-a za više od milijun i 242 tisuće kuna i državu su u konačnici oštetili za nešto više od 489 tisuća kuna neplaćenih poreza. Ni tu nije bio kraj gospodarskim malverzacijama koje se nastavljaju i u 2009. i u 2010. godini kada im je firma bila pred stečajem, ali bračni par Mihovilović nije prikazao potraživanja koja iznose više od šest milijuna i 700 tisuća kuna prema domaćim kupcima i gotovo pet milijuna kuna prema inozemnim kupcima. Oštetili su stečajne vjerovnike za više od 11 milijuna i 630 tisuća kuna, a knjigovodstvenu dokumentaciju su sakrili i nisu je predali stečajnoj upraviteljici. Županijsko državno odvjetništvo Olji na teret stavlja i da je oštetila tvrtku "Mercator-H d.o.o." za više od dva milijuna i 350 tisuća kuna.

VIDEO Majin sin ima medvjedića od 2120 kuna, a sin Marte Fernandes nosi D&G kapu od 1300 kn

 

Ključne riječi

Komentara 3

ZA
zagi101
10:57 28.04.2021.

jel to ona ozbiljno? ovo da bi neko ženio?!?!?!

JO
Jonja
06:48 29.04.2021.

Kada bi barem postupali sa ovim vješticama kao prije...al bi gorilo po ulicama...

VZ
vz1960vz
19:47 28.04.2021.

Umjesto da bude u zatvoru nju RTL reklamira u svojem ogavnom šou..e moja državo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije