Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLNI ODLAZAK

U 45. godini iznenada preminuo glazbenik Aleksandar Banjac, kolege se u nevjerici opraštaju

Foto: Instagram
1/4
28.04.2021.
u 09:25

Od poznatog srbijanskog klavijaturista, kompozitora i aranžera opraštaju se mnogi u nevjerici.

U 45. godini preminuo je glazbenik Aleksandar Banjac, javlja Radio Sarajevo. Vijest o preranoj smrti poznatog srbijanskog klavijaturista, kompozitora i aranžera potresla je brojne kolege s domaće estrade koji se od njega opraštaju na društvenim mrežama.

Talentirani glazbenik rođen je 22. prosinca 1976. godine u Ćupriji, a ljubav prema klavijaturama rodila se još u osnovnoj školi. Završio je srednju glazbenu školu u Novom Sadu, a potom upisao Akademiju umjetnosti. U prvoj polovici 90-ih postao je član sastava Revir, a onda i funk r&b benda Colibri s kojim je stekao veliku slavu.

Foto: Instagram/Facebook

Kao studijski aranžer svirao je na više od 40 albuma pop-glazbe, a 2007. pridružio se trećem koncertu Zdravka Čolića na beogradskoj Marakani. Surađivao je s Dinom Dvornikom, Vladom Georgievim, Aleksandrom Radović, Jelenom Tomašević i nizom drugih poznatih izvođača.

S tugom i žaljenjem od njega se oprostila i diva sevdaha Amira Medunjanin.

"Putuj s anđelima, divni dobri čovječe", poručila je uz zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

"Bože moj... ne znam kako je ovo moguće...slomilo me... Napustio nas je jedan od najboljih muzičara, kolega i prijatelj, veliki uzor, poseban čovjek. Jako sam te volio i poštivao veliki glazbeniče i dragi prijatelju. Putuj sretno. Zbogom Baki", napisao je slomljen naš glazbenik Ante Gelo.

Bože moj....ne znam kako je ovo moguće....slomilo me... Napustio nas je jedan od najboljih muzičara, kolega i prijatelj,...

Posted by Ante Gelo on Tuesday, 27 April 2021

 

O uzrocima smrti još uvijek nema službene potvrde, ali na društvenim mrežama širi se vijest kako je glazbenik preminuo u svom studiju nakon mogućeg srčanog udara.

VIDEO Večernjakova desetka s Vinkom Ćemerašom

 

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije