Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odličan početak jeseni na Prisavlju

HTV je isporučio najinovativniji program na tv tržištu zadnjih nekoliko godina

Foto: HRT
1/9
05.10.2023.
u 20:39

Naša TV kritičarka detaljno je proučila novitete koje su nam donijele televizijske kuće i zaključila da je najviše truda i inovativnosti uloženo upravo na Prisavlju

– Uvijek želiš raditi nešto novo. Kad završiš jedan projekt, krećeš u drugi. I tako, razmišljajući što bih iduće, sjetila sam se ideje koju imam već neko vrijeme, a potaknuta je listama i istraživanjima koje se objavljuju o gradovima s izrazito visokom kvalitetom života. Palo mi je na pamet da bismo trebali istražiti zašto su određeni gradovi uvijek na vrhu liste najboljih i što mi možemo “prepisati” od tih odlikaša – rekla je Martina Validžić predstavljajući u emisiji “Kod nas doma” svoju novu dokumentarno-putopisnu seriju “Sretni gradovi”, a koja se ovog tjedna počela emitirati na HRT-u.

U sklopu serijala Validžić obilazi šest metropola i na veoma zanimljiv, pitak i simpatičan način donosi priču o njima. Ideja je već prvom epizodom osvojila gledatelje, a koji je razlog tome, dobro je objasnila Validžić u svojoj izjavi – “uvijek želiš raditi nešto novo, kad završiš jedan projekt, krećeš u drugi.”

Prirodno je da autori žele stvarati nešto novo i publika želi gledati nešto novo. Pa čak i ako neka ideja nije uvijek pun pogodak, u televizijskom se svijetu posebno cijeni inovativnost, a ne stalno vraćanje starim receptima. I upravo zato možemo zaključiti da je u utrci za prvaka jesenske sheme pobjedu nad konkurencijom ipak odnio HRT. Unatoč svim predrasudama koje prate javni servis, upravo je on ove jeseni isporučio najinovativniji program, baš kao i proteklih nekoliko godina. Računica je jednostavna. S jedne se strane na većini programa vrte već dobro znane emisije, od kojih se neke s programa ne miču godinama pa i cijelo desetljeće. I zato je često, kada se uključi televizor, teško reći gledamo li sadržaj iz 2023. ili iz 2003. Nadalje, većina tog sadržaja inozemne su licence, a publika nekako najviše iščekuje kvalitetan domaći sadržaj.

VEZANI ČLANCI

S druge strane, HRT se ove sezone barem potrudio isporučiti nešto novo, a najjači mu je adut pritom dokumentarni sadržaj. Uz već spomenute “Sretne gradove”, ovog su se tjedna počele emitirati i “Planine”, dokumentarni, zabavni i edukativni putopis koji kroz šest epizoda gledatelje vodi na Velebit, Risnjak, Dinaru, Mosor, Učku te vrhove Cresa i Lošinja.

Autorice serijala Maja Tokić i Nataša Kraljević Kolbas u svakoj epizodi imaju drugog poznatog gosta, zaljubljenika u planine, a koji onda otkriva što mu je hodanje po planinskim vrhovima donijelo. Među njima su Stipe Božić, Doris Pinčić Guberović, Dražen Turina Šajeta… S obzirom na to da je planinarenje još od pandemije sve popularnija aktivnost, može se pretpostaviti da će se mnogi pronaći u ovoj emisiji. Tu je još i kulinarsko-putopisni serijal Davida Skoke, koji također putuje Hrvatskom, posjećuje vinare i priprema delicije, a Robert Knjaz još je jednom dokazao da ljestvica visokih očekivanja za njega nikada nije previsoko postavljena. Počelo se, naime, emitirati i njegovo “Knjazalište”, novi projekt u sklopu kojeg na jedan dan poznatim osobama daje neobične uloge.

Foto: Promo

Još je noviteta, uz nove sezone nekih popularnih formata, najavljeno za studeni i prosinac, no jedino za što će gledatelji ipak i ove godine ostati zakinuti jest neka nova domaća dramska igrana serija koja bi mogla postati hit. Nije još od “Crno-bijelog svijeta” i “Dnevnika velikog Perice” HRT-u pošlo za rukom isproducirati sadržaj koji bi mogao iole utažiti žeđ publike za takvim sadržajem. Nakon prve epizode “Gore”, koja je najavljivana kao veliki adut HRT-a, čini se da je sve ostalo na dobroj ideji, ali nimalo zavidnoj realizaciji.

VIDEO Tko je Aleksandra Prijović? Srpska pjevačica živjela je u Hrvatskoj, a u braku je sa sinom teniske legende

 

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Behemot
Behemot
21:59 05.10.2023.

Treba ukinuti TV pretplatu i uvesti kodirani program. Pa tko voli neka gleda HTV. To bi bilo inovativno, a ne kako 4.000 partijskih uhljeba troši harač.

AN
angelstorm21
22:58 05.10.2023.

Vlada treba privatizirati HRT jer nije ni hrvatski ni javni i osloboditi narod da plaća to antihrvatsko smeće sa 4.000 parazita, zna se čijih, a naša djeca moraju u tuđinu .

GR
grodar
06:44 06.10.2023.

sranje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije