Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSSIAN DOLL

U novoj sezoni Netflixove hit-serije čuje se i legendarni hit hrvatskog pjevača

Russian Doll
Foto: Netflix
1/3
30.04.2022.
u 21:15

Pjesma "Morgen" je nastala krajem 1950-ih, napisao ju je švicarski glazbenik Peter Moesser za tadašnju veliku njemačku pjevačku zvijezdu Freddya Quinna, za koga su već bile napravljene glazbene podloge. Međutim kako je dotad plodna suradnja -pukla, a Robić se sam nudio, dilema je razriješena lako - pjesmu je dobio Robić

Na Netflix je nedavno stigla druga sezona hvaljene serije "Russian Doll" autorice Amy Poehler, a domaćim je gledateljima posebno zanimljiva činjenica da se u čtevrtoj epizodi pojavljuje pjesma "Morgen" Ive Robića. 

Pjesma je nastala krajem 1950-ih, napisao ju je švicarski glazbenik Peter Moesser za tadašnju veliku njemačku pjevačku zvijezdu Freddya Quinna, za koga su već bile napravljene glazbene podloge. Međutim kako je dotad plodna suradnja -pukla, a Robić se sam nudio, dilema je razriješena lako - pjesmu je dobio Robić. Morgen je snimljen kao B strana ploče, jer su tada bili latino ritmovi u modi u Njemačkoj pa se očekivalo da će "Ay,Ay,Ay, Paloma" biti hit, međutim sve je iznenadilo kad je to postao "Morgen". Pjesma se sredinom godine popela na osmo mjesto njemačke hit ljestvice BRAVO MUSIKBOX, a koncem godine na drugo.

"Morgen" je postao hit i na američkom tržištu u izdanju kuće Laurie, popeo se na 13. mjesto (Billboard Top 40 21. rujna 1959.), kao i na 23. mjesto britanske top ljestvice (New Musical Express, 7. studenog 1959.). Robić je te iste godine snimio i talijansku i francusku inačicu pjesme, ploča se odlično prodavala po Švedskoj i Skandinaviji, ali i po Japanu, Australiji i Novom Zelandu.

Po nekim izvorima, singl "Morgen" je prodan u čak 1,8 milijuna primjeraka širom svijeta, a Robić je zahvaljujući njemu i dobio nadimak "Mr. Morgen". 

Prva sezona serije "Russian Doll" emitirana je prije tri godine, a pratila je Nadiu (Natasha Lyonne), 36-godišnju Njujorčanku koja proživljava uvijek isti dan u kojem umire. U drugoj sezoni Nadia se vraća u prošlost, kako bi ispravila greške svoje majke. 

VIDEO: Stvari i dokumenti Marijane Seifert iz Big Brothera pronađeni su kod zagrebačkog Mosta slobode 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije