Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAYFORD OKINE

U Hrvatsku je došao radi Modrića, a svojom vještinom namjerava ući u Guinessovu knjigu rekorda

Hayford Okine
Foto: Nova TV
1/6
26.11.2019.
u 08:00

– Volio bih u godinama koje slijede postavljati i obarati rekorde. Želja mi je postaviti novi rekord tako što ću nožem držati u ravnoteži 20 čaša. Također, želim oboriti i rekord u balansiranju stolaca – kaže nam Hayford.

Balansiranje noževima točka je koja je Hayfordu Okineu osigurala prolazak u audicijskoj emisiji “Supertalenta”, a nastup u finalu u nedjelju navečer izborio je održavajući ravnotežu sa štapovima i perom. 

Ostaje u našoj zemlji 
– Tvoj nastup na audiciji bio je jedan od najboljih ove sezone, ovo je sada još moćnije od noževa. Ne znam kako to radiš, nisi se prijavio kao mađioničar, ali činiš čuda – kazao je Janko, s njim se složila i Maja, a Davor je dodao: 

– Mirno, moćno i rekao bih nastup s puno dubljom porukom negoli smo svjesni. 

Od tri do četiri sata dnevno vježbao je Hayford za ovaj nastup i trud se ovom akrobatu, rođenom u glavnom gradu Gane, na kraju i isplatio. 

– Kao što kažu, vježbom do savršenstva pa sam tako i ja tri mjeseca marljivo vježbao za nastup i isplatilo se – rekao nam je jučer

Hayford, koji je prije nastupa pred kamerama Nove TV priznao da je pred njim veliki izazov jer je u konkurenciji s brojnim talentiranim ljudima, ali znao je da je njegov nastup specifičan i da ima šanse.

Kada je odlučio napustiti domovinu Ganu, nije dugo dvojio gdje će potražiti bolju budućnost. Hrvatska je bila prva na popisu, i to samo zbog jednog čovjeka kojem se Hayford neizmjerno divi.

– U Gani sam pratio sve utakmice koje je igrao Luka Modrić i san mi je bio upoznati ga. Zato sam odlučio preseliti se u Hrvatsku, da bih konačno upoznao čovjeka koji mi je uzor i mogu reći da mi je lijepo u Hrvatskoj – priznaje nam. 

Ne žali što se doselio u Hrvatsku i kaže da mu se iz dana u dan sve više toga sviđa u našoj zemlji, ali jezik još nije sasvim svladao, no trudi se naučiti ga. 

Hayford je bio profesionalni igrač nogometa, a otkriva nam kako je postao akrobat.

– Dok sam se profesionalno bavio nogometom, u slobodno vrijeme bavio sam se akrobacijama. Jedna ozljeda spriječila me da se pridružim svojem nogometnom timu na jednom europskom natjecanju i tada sam shvatio da je možda vrijeme da se više posvetim akrobacijama. Fokusirao sam se tada na akrobacije i nisam pogriješio jer sada živim i ostvarujem svoj san – zadovoljno nam kaže. 

S puno zanosa još govori o nogometu, a jednako zaneseno govori i o svojem uzoru Luki Modriću.
– Veliki sam obožavatelj Luke Modrića. Volim način na koji on kontrolira sredinu terena i zbilja mi je velika želja upoznati ga – kaže nam. 

Svoju budućnost vidi u Hrvatskoj i tu namjerava ostati, a da mu nije uspjelo bavljenje akrobacijama, i dalje bi se bavio nogometom. 
Njegovi nastupi nekada uključuju predmete kap što su noževi, što je publika mogla vidjeti tijekom njegova audicijskog nastupa, a kada radi s tako opasnim predmetima, jedna greška dovoljna je da sve pođe krivim putem.

– Nekoliko puta sam se ozlijedio, ali nikada mi nije palo na pamet da zbog toga odustanem, vježbao sam i dalje – kaže nam. 
Velika mu je želja jednom od svojih akrobacija oboriti i neki Guinnessov rekord, a već ima i ideju kojom će se točkom boriti za svoje ime u Guinnessovoj knjizi rekorda.

– Volio bih u godinama koje slijede postavljati i obarati rekorde. Želja mi je postaviti novi rekord tako što ću nožem držati u ravnoteži 20 čaša. Također, želim oboriti i rekord u balansiranju stolaca – kaže nam Hayford. 

U finale idu i Damiano i Stella 
Hayforda je u nedjelju navečer žiri odabrao kao svojeg kandidata za nastavak natjecanja, dok su gledatelji odabrali dvoje drugih finalista. Tako su se Damiano Roi i Stella Scholaja plasirali u finale zahvaljujući najvećem broju glasova gledatelja.

Damiano iz Maribora publici se predstavio novom opernom arijom, a Stella Scholaja predstavila se novom autorskom pjesmom “Love is disease” i opet je oduševila žiri i gledatelje. Prva polufinalna emisija “Supertalenta” okupila je više od 990 tisuća gledatelja te je prva emisija uživo ostvarila čak 62 posto udjela u gledanosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije