Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠETJEDNA BORBA

U 45. godini preminuo glazbenik Damir Kukuruzović, imao je koronu

Sisak:  Damir Kukuruzović, organizator 14. Siscia Open Jazz & Blues festivala
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
12.12.2020.
u 13:01

Kritičari su isticali kako Damir spada u red gitarističkih virtuoza koji uz iznimne sviračke vještine uspijeva dosegnuti najvišu estetsku razinu.

Siščanin Damir Kukuruzović, jedan od najboljih hrvatskih jazz gitarista i dobitnik brojnih glazbenih priznanja, preminuo je danas u 45. godini života nakon višetjedne borbe s koronavirusom. Posljednje je tjedne proveo na liječenju u KB Dubrava gdje je bio na respiratoru, ali bitku za život je nažalost izgubio.

Damir Kukuruzović bio je osnivač i voditelj Siscia jazz kluba koji je Sisak stavio na svjetsku kartu jazz i blues koncerata, te je proteklih godina u ovaj grad doveo vrhunske svjetske glazbenike. Damir je surađivao i svirao s najvećim glazbenim virtuozima današnjice:  Stochelom Rosenbergom, Paulus Schaferom, Robinom Nolanom, Angelom Debarreom, Raphaelom Faysom, Ludovicom Beierom, Wawau Adlerom, Yorgui Loefflerom, Joschom Stephanom, Adrianom Burnsom, Zoranom Predinom i mnogim drugim.

Najistaknutiji je hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta. Utemeljitelj je Damir Kukuruzović Django Groupa neizostavnog na svim relevantnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Kritičari su isticali kako Damir spada u red gitarističkih virtuoza koji uz iznimne sviračke vještine uspijeva dosegnuti najvišu estetsku razinu. 

27.06.2015., Sisak - Povodom obiljezavanja 10-te obljetnice rada Siscia Jazz Cluba u Fotogaleriji Siscia obscura otvorena je izlozba fotografija Jazz u podne. U sklopu ovog dogadjaja na prostoru ispred fotogalerije koncert je odrzao jazz gitaris Damir Kukuruzovic u pratnji banda Trio Quatroi usnoharmonikasa Tomislava Golubana. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Nikola Cutuk/PIXSELL

Organizator je mnogobrojnih jazz festivala u Hrvatskoj od kojih je najpoznatiji Siscia open jazz & blues festival. 

2011. godine dodijeljena mu je nagradu za najistaknutijeg akustičnog jazz gitaristu Hrvatske, a 2013.godine dobiva priznanje za iznimno gitarističko umijeće i promociju hrvatske jazz glazbe u svijetu.

Ključne riječi

Komentara 96

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
13:41 12.12.2020.

Pokoj mu duši. No, bio je poprilično korpulentan, to nije dobro.

DU
Deleted user
13:12 12.12.2020.

RIP velikom virtuozu!

DU
Deleted user
13:37 12.12.2020.

OK dobili smo informacju da je imao koronu, znaci bio pozitivan. A od cega je umro?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije