Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Estrada

U 45. godini preminuo glazbenik Damir Kukuruzović, imao je koronu

Kritičari su isticali kako Damir spada u red gitarističkih virtuoza koji uz iznimne sviračke vještine uspijeva dosegnuti najvišu estetsku razinu.
12. prosinca 2020. u 13:01 96 komentara 44924 prikaza
Sisak:  Damir Kukuruzović, organizator 14. Siscia Open Jazz & Blues festivala
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Siščanin Damir Kukuruzović, jedan od najboljih hrvatskih jazz gitarista i dobitnik brojnih glazbenih priznanja, preminuo je danas u 45. godini života nakon višetjedne borbe s koronavirusom. Posljednje je tjedne proveo na liječenju u KB Dubrava gdje je bio na respiratoru, ali bitku za život je nažalost izgubio.

Damir Kukuruzović bio je osnivač i voditelj Siscia jazz kluba koji je Sisak stavio na svjetsku kartu jazz i blues koncerata, te je proteklih godina u ovaj grad doveo vrhunske svjetske glazbenike. Damir je surađivao i svirao s najvećim glazbenim virtuozima današnjice:  Stochelom Rosenbergom, Paulus Schaferom, Robinom Nolanom, Angelom Debarreom, Raphaelom Faysom, Ludovicom Beierom, Wawau Adlerom, Yorgui Loefflerom, Joschom Stephanom, Adrianom Burnsom, Zoranom Predinom i mnogim drugim.

Najistaknutiji je hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta. Utemeljitelj je Damir Kukuruzović Django Groupa neizostavnog na svim relevantnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Kritičari su isticali kako Damir spada u red gitarističkih virtuoza koji uz iznimne sviračke vještine uspijeva dosegnuti najvišu estetsku razinu. 

jazz | Autor : Nikola Cutuk/PIXSELL Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL 27.06.2015., Sisak - Povodom obiljezavanja 10-te obljetnice rada Siscia Jazz Cluba u Fotogaleriji Siscia obscura otvorena je izlozba fotografija Jazz u podne. U sklopu ovog dogadjaja na prostoru ispred fotogalerije koncert je odrzao jazz gitaris Damir Kukuruzovic u pratnji banda Trio Quatroi usnoharmonikasa Tomislava Golubana. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL

Organizator je mnogobrojnih jazz festivala u Hrvatskoj od kojih je najpoznatiji Siscia open jazz & blues festival. 

2011. godine dodijeljena mu je nagradu za najistaknutijeg akustičnog jazz gitaristu Hrvatske, a 2013.godine dobiva priznanje za iznimno gitarističko umijeće i promociju hrvatske jazz glazbe u svijetu.

PROGOVORILA O HRT-u Karmela Vukov Colić: 'Ispraznila sam ladice, ugasila svjetlo i otišla. Ne smatram da sam trebala drugačije' PRAVI UŽAS Optužbe protiv glumca ne prestaju: 'Inzistirao je da spavam gola i svjesno mi prenio spolnu bolest' PRISJETILA SE Vrijeme leti! Ivana Banfić (50) pokazala kako je izgledala kao 18-godišnjakinja
Šibenik: Ispred nekih trgovina već se stvaraju gužve
RAZLIČIT STANDARD ŽIVOTA
Vratio se iz Irske i razočarao: ‘Neki su proizvodi u Hrvatskoj luksuz i duplo skuplji nego u Dublinu'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice