Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba traje

Tuži ih sve! U teškoj nesreći na setu izgubila je ruku

Foto: Instagram
1/8
13.09.2019.
u 17:29

Olivia Jackson, kaskaderka Mille Jovovich tuži producente nakon teške nesreće na setu.

Kaskaderka Olivia Jackson koja je u akcijskim scenama mijenjala zvijezdu filma "Resident Evil: The Final Chapter" Millu Jovovich tuži producente nakon što je doživjela tešku nesreću na setu, javlja Yahoo.

Naime, u nesreći koja se prošle godine dogodila u Južnoj Africi za vrijeme snimanja scene potjere na motorima pretrpjela je teške ozljede i izgubila ruku. Sada traži odštetu od 2,2 milijuna dolara, a pritom tvrdi da su producenti krivi jer im je "financijski probitak bio važniji od sigurnosti na setu". Oni su, prema njenim riječima, dogovorenu scenu borbe promijenili u opasnu i tehnički zahtjevnu scenu potjere na motorima, koju su između ostalog snimali za vrijeme loših vremenskih uvjeta.

U trenutku snimanja, kaskaderka je jurila na motoru prema kameri koja je bila pričvršćena na dizalici. Nažalost, nisu je podigli na vrijeme pa je udarila u kameru, a udarac je "prorezao kost ruke i poderao joj meso s obraza ostavljajući njene zube ogoljene". Ozljede su prekrivale njeno lice, kralježnicu, rebra i ključne kosti, a zbog toga su je morali staviti i u induciranu komu i amputirati ruku iznad lakta.

Zbog svega je ogorčena i tuži producente tvrdeći da je zbog "namjernog zavaravanja u vezi statusa njenog zdravstvenog osiguranja". Nakon nesreće isplatili su joj samo 26 tisuća funti, dok je film zaradio preko 300 milijuna dolara.

U podnesenoj tužbi spominje se i kako je drugi član ekipe Ricardo Conelius poginuo na setu kad je terenac silazio s rotirajuće platforme i zgnječio ga. Ukupno je 16 ljudi bilo ozlijeđeno u dosad snimljenim nastavcima Resident Evila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije