Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stručnjakinja za medije

Tko je Izabela Vrtar? Kći Tomislava Ivčića danas je uspješna poslovna žena

Zagreb: Kći Tomislava Ivčića Izabela na špici
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL
1/9
17.02.2024.
u 15:37

Od listopada 2023. vlasnica je tvrtke The Edit, a bavi se konzaltingom i medijskim projektima.

Zadarski glazbenik Tomislav Ivčić prije više od trideset godina poginuo je u prometnoj nesreći. Glazbenika se svake godine na značajne datume prisjeti njegova kći Izabela Vrtar. Izabela ima 43 godine i danas je novinarka i urednica s više od 20 godina iskustva u tiskanim i digitalnim medijima. Kako piše na njenom Linked.in profilu pokretačica je i idejna začetnica prvog hrvatskog well-being magazina Sensa te projekata koji su posljednjih 16 godina pratili taj brend – Sensa Vikenda, Sensa Yoga Retreata, najvećeg festivala vitalnosti i ljepote Sensa dana u Maksimiru te mnogih drugih evenata i pop-up projekata pod brendom Sensa. Uz Sensu, bila je i glavna urednica Adria Luxury Societyja, prvog hrvatskog b2b medijskog izdanja i konferencije posvećenih luksuznim i premium projektima u Adria regiji. Svoje dugogodišnje uredničko iskustvo u lifestyle, well-being i luxury segmentu, danas koristi za kreiranje tailor made premium projekata za tvrtke i brendove. Uz konzalting i kreiranje medijskih i korporativnih proizvoda programski je savjetnik za poslovne i lifestyle konferencije i evente koje vodi i moderira.

Od listopada prošle godine vlasnica je tvrtke The Edit, a bavi se konzaltingom i medijskim projektima. Izabelu možemo vidjeti i u emisiji 'Kod nas doma' na HRT-u. Udala se 2014. godine za supruga Luku Vrtara i imaju dvoje djece.  

Zagreb: Kći Tomislava Ivčića Izabela na špici
1/9

Podsjetimo, tragična prometna nesreća koja se 1993. dogodila u Zagrebu, prekinula je život Tomislava Ivčića, jednog od najomiljenijih hrvatskih glazbenika. Pokopan je na zagrebačkom groblju Mirogoj, a njegove pjesme i dalje žive.
Po završetku gimnazije u Zagrebu je, Ivčić je već kao glazbena zvijezda, upisao studij ekonomije, smjer vanjska trgovina. Fakultet nije završio jer je uglavnom bio po nastupima, a tih godina vjenčao se sa suprugom Slavicom. U braku je dobio troje djece. Kćeri Izabelu i Kristinu te sina Ivana. U karijeri je napisao više od 200 pjesama i izdao 23 albuma prodana u više od 2 i pol milijuna primjeraka. Njegove pjesme bile su spoj popa i tradicionalnog dalmatinskog izričaja. Tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj, Ivčić je skladao i otpjevao pjesmu na engleskom jeziku "Stop the War in Croatia".
Aktivirao se i u politici i 1990. godine postao članom Hrvatske demokratske zajednice, te se 1993. kandidirao za zastupničko mjesto u Hrvatskom saboru. Na izborima ga je osvojio ali nekoliko tjedana prije stupanja na navedenu dužnost pogiba. Zadnji intervju dao je tjedniku "Globus".

VEZANI ČLANCI: 

Sjajna karijera tragično je prekinuta 4. ožujka 1993. godine. U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Zagrebu smrtno su stradale četiri osobe. Među njima i Tomislav Ivčić. Pokopan je na zagrebačkom groblju Mirogoj, a njegove pjesme i dalje žive. Slušaju ih i nove generacije.  Najpopularnija je “Večeras je naša fešta”, koja je od objave 1986. postala neslužbena himna cijele Dalmacije te “Kalelarga”, koja je  i danas himna Zadrana.

Zagreb: Kći Tomislava Ivčića Izabela na špici
1/12

Posthumno je 2001. godine dobio nagradu Domagoj koja se dodjeljuje za godišnji angažman na području glazbe, s naglaskom na domoljubne pjesme i humanitarne nastupe.  Na dvadesetu obljetnicu tragične smrti  na YouTubeu se pokazao video objavljen od strane obitelji. Video isječak prati Tomislavov život, a na kraju je poruka supruge Slavice i djece.

- Zahvaljujemo svima koji su ga se svih ovih godina prisjećali kroz tekstove, priloge i ono najvažnije, njegove pjesme. Iako više nije među nama, njegov glas i dalje živi. Mi ga se uz ovaj kratki film prisjećamo kao najboljeg tate i supruga. Tvoj osmijeh i tvoje pjesme zauvijek su s nama - stoji u poruci.  Njegova braća su također poznati hrvatski pjevači: Vedran Ivčić, kao i stariji polubrat Đani Maršan, hrvatski pjevač i skladatelj, jedno vrijeme i diplomat. U spomen Ivčiću 2011. godine objavljen je CD pod nazivom “Platinum collection” na kojem se nalazi 40 njegovih hitova. Ivčić je govorio njemački, talijanski i engleski, te osnovao medijsku i diskografsku kuću "Zlatna palma".

VIDEO Đokovićeva majka promijenila je vjeru: Roditelji me nisu učili da vjerujem u Boga

Komentara 3

LL
lijepa_li si
17:35 17.02.2024.

dika i ponos hrvatske! da je sreće svaki dan bi ste pisali o uspješnim ženama, mužima, a ne o starletama svakojakim!

GO
Gof33
17:23 17.02.2024.

Tata vozi polako, pjevao je pokojni Tomislav.... Pokoj mu duši

Avatar ZLO
ZLO
15:50 17.02.2024.

Evo i moj susjed stipe napokon dobija posa u špara. Moram reći priko veze. Priko kuma Zvonka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije