Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh novog CD-a

Thompson: Ni sam ne znam otkud pomama za mojim novim albumom

'30. 05. 2008., Zagreb - Koncert Marka Perkovica Thompsona na Trgu bana Jelacica. 27. listopada ce navrsiti 45 godina.  Photo: Petar Glebov/24sata'
Petar Glebov/Pixsell
Autori: tp,
22.04.2013.
u 10:00

Album “Ora et labora” na tržištu je tek deset dana, a već ruši sve rekorde. Na službenoj iTunes top-ljestvici u društvu je velikih svjetskih umjetnika – The Beatlesa, Brucea Springsteena, Davida Bowieja, AC/DC-ja i Erica Claptona.

Sedam godina obožavatelji Marka Perkovića Thompsona čekali su na objavljivanje novih pjesama pa ne čudi što su pohitali kupiti njegov novi CD čim je ugledao svjetlo dana. Album “Ora et labora” na tržištu je tek deset dana, a već ruši sve rekorde.

U društvu velikana

– Ugodno sam iznenađen odazivom publike. Ni sam ne znam otkud takva pomama. Vjerujem da je publika prepoznala trud, emocije i vrijeme koje sam utkao u stvaranje CD-a – kaže Marko koji je na albumu napisao devet pjesama, dok je pjesmu “Maranatha” napisao msgr. Ante Ivas, biskup šibenski.

Navijačka pjesma “Uvijek vjerni tebi” publici je poznata još od prošle godine.

Iz Croatia Recordsa kažu da je prodaja CD-a već sada premašila srebrnu nakladu, odnosno da je prodano više od 3500 primjeraka. A osim u Hrvatskoj, Thompsonov novi materijal dobro je prihvaćen i izvan nje.

U samo tjedan dana od objavljivanja našao se među top pet najprodavanijih rock-albuma na službenoj iTunes top-ljestvici u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji. Društvo Thompsonovu albumu na toj listi čine djela velikih svjetskih umjetnika – The Beatlesa, Brucea Springsteena, Davida Bowieja, AC/DC-ja i Erica Claptona.

– Mislio sam da će publici trebati više vremena da prihvati album jer je riječ o malo žešćem zvuku, ali već sad me na koncertima traže da im pjevam nove pjesme. U biti, sam album nastavak je priče koju tijekom cijele svoje karijere pričam slušateljima – govori Marko o novom albumu.

Hit na YouTubeu

Osim u prodavaonicama, Thompsonov album veliki je hit i na YouTubeu. Prvi singl s albuma “Samo je ljubav tajna dvaju svjetova” preslušan je više od 170 tisuća puta.

Album “Or et labora” Thompson će svim obožavateljima potpisivati 24. travnja u 12.30 sati u prodavaonici Croatia Records u Bogovićevoj ulici u Zagrebu.

– Volim druženja s fanovima jer uvijek imaju nešto zanimljivo za reći, a i draga mi je takva vrsta susreta. Postala je uobičajena – kaže Marko u nadi da će obožavatelji doći u što većem broju.

>>Thompson hit na iTunesu u Austriji i Švicarskoj, uz bok Beatlesima

>>Ovdje preuzmite prvi singl s novog Thompsonova albuma!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije