Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekskluzivno

Ovdje preuzmite prvi singl s novog Thompsonova albuma!

'30. 05. 2008., Zagreb - Koncert Marka Perkovica Thompsona na Trgu bana Jelacica. 27. listopada ce navrsiti 45 godina.  Photo: Petar Glebov/24sata'
Petar Glebov/Pixsell
09.04.2013.
u 07:58

Na našem portalu ekskluzivno možete poslušati i skinuti pjesmu “Maranatha”, koja je ujedno i prva pjesma s novog albuma

Uoči ovotjednog izlaska Thompsonova osmog studijskog albuma “Ora et labora” (Moli i radi) na portalu Večernjeg lista ekskluzivno možete poslušati i skinuti pjesmu “Maranatha”, koja je ujedno i prva pjesma s novog albuma.


Medaljon sv. Benedikta

Stihove potencijalnog hita religijske i domoljubne tematike napisao je šibenski biskup msgr. Ante Ivas, dugogodišnji prijatelj pjevača, glazbu potpisuje Marko Perković Thompson, a za aranžman je bio zadužen Tiho Orlić. Ivas, koji inače piše poeziju, “Maranathu” je napisao sebi za dušu, ali Perkoviću se toliko svidjela da je dobio dopuštenje biskupa da je uglazbi i uvrsti na album nazvan po geslu svetog Benedikta čiji medaljon Thompson često nosi oko vrata. Kako je 46-godišnji glazbenik i Ivasov župljanin, biskup poeta krstio je Thompsonove blizanke Cvitu i Katarinu u šibenskoj katedrali sv. Jakova u srpnju 2010. godine. Sa suprugom Sandrom s kojom je u braku deset godina ima petero djece.

“Ora et labora” izlazi nakon sedmogodišnje diskografske pauze, a Marko se tematski nije odmaknuo od onoga što je pjevao na prethodnom albumu “Bilo jednom u Hrvatskoj”.

– Moj rad i na ovome albumu inspiriran je temama kojima sam bio okupiran, a to su povijesne i duhovne te životne teme, ali i socijalne i političke teme. Katolik sam i vjera ima velik utjecaj u mom glazbenom stvaralaštvu te sam ponosan da sam dobio priliku uglazbiti stihove msgn. Ante Ivasa. Novi album "Ora et labora" glazbeno i produkcijski ostvario je ciljeve koje sam priželjkivao ostvariti, dobro zvuči i dobro je posložen te sam jako zadovoljan. U njega sam unio silne emocije i veliki rad i trud i vjerujem da će publika to i prepoznati – izjavio je Marko Perković Thompson za Večernji list.

Emotivan tekst

Stihovi nove pjesme pozivaju Gospodina da pomogne hrvatskom narodu. Tekst pjesme vrlo je emotivan i nosi snažnu poruku: “Maranatha, dođi Gospodine u zemlju Hrvata. Maranatha,

dođi na radost svega naroda moga. Maranatha, dođi nam brzo i zauvijek ostani. Neka prođe vrijeme zavodnika, lažnih proroka i svih kukavica, izdajica, krivokletnika i svih varalica, otpadnika, strašnih ubojica,

i svih sluga Zloga iz naroda moga. Skini lažne maske s lica moje zemlje Hrvatske.

Nek’ zablista svom ljepotom i vjerom u Tebe Boga naroda moga..”

Maranatha je biblijski izraz koji se najčešće prevodi kao “dođi, Gospodine” ili “Gospodin je došao”.

Pjesmu Maranatha poslušati i skinuti možete OVDJE 

>> Thompsonova nova pjesma: Bosna će ti reći sve, odakle nam prezime

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije