Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi zaplet

Drzak i sklon fizičkim obračunima: Unio je nemir u mali gradić

Foto: Screenshot
1/6
04.08.2019.
u 23:51

Australski glumac proučavao je tehnike glume J. Nicholsona pripremajući se za ovu ulogu

Postoji li netko tko nije barem čuo za seriju 'Stranger Things', koja je 2016. godine oduševila svijet i otkrila nam potpuno novu, mladu i obećavajuću generaciju glumaca i početkom mjeseca svojom trećom sezonom ponovo razveselila obožavatelje ove Netflixove uspješnice?

Eleven (Millie Bobby Brown), Mike (Finn Wolfhard), Lucas (Caleb Mclaughlin), Dustin (Gaten Matarazzo), Will (Noah Schnapp) i Max (Sadie Sink) u trećoj sezoni ponovo ruše rekorde gledanosti boreći se protiv čudovišta koje se vratilo u mali grad Hawkins u Indiani.

Foto: Arena Hospitality Group

No ove sezone glavni negativac postaje zgodni spasitelj Billy Hargrove, lik koji se pojavljuje već u drugoj sezoni kao sporedni glumac i polubrat djevojčice Max, koja vrijeme počne provoditi s poznatom petorkom. Dok Max uspješno pronalazi svoje mjesto u društvu znatiželjnih tinejdžera iz Hawkinsa, Billy se i ne pokušava prilagoditi i vrlo brzo dobiva zasluženi status zločestog dečka.
Billyjev su lik braća Matt i Ross Duffer, tvorci serije 'Stranger things', uveli iz potrebe za jednim ljudskim negativcem koji unosi nemir među svim likovima u seriji.

Kako bi se pripremio za ovu ulogu, glumac Dacre Montgomery je gledao film 'Isijavanje' i proučavao tehnike glume Jacka Nicholsona. Montgomery je rođen 1994. u Perthu u zapadnoj Australiji. Njegovi roditelji, i majka i otac, radili su u filmskoj industriji kada je bio mali, stoga ne čudi da se i Dacre odlučio za glumačku karijeru.

Foto: Arena Hospitality Group

Već s deset godina imao je manju ulogu u jednom kratkom filmu, a dvije godine nakon toga krenuo je na satove glume i brzo se dokazao. Glumačke uzore našao je u Hughu Jackmanu i Heathu Ledgeru, koji su također jedno vrijeme živjeli u Perthu. Braća Duffer inspiraciju za Billyjev lik pronašli su u likovima kakve se moglo vidjeti u djelima Stephena Kinga. Lik koji su stvorili i glumac odabran za ulogu pokazao se kao pun pogodak u trećoj sezoni ove serije.

Obučen u traper i kožnjak, tipično za osamdesete, a često i bez majice - na radost velikog broja publike, zgodni Billy u drugoj sezoni pojavio se kao dečko koji voli tulume, svojeglav je, drzak i sklon fizičkim obračunima. S popularnom fudbalerkom i plavim kovrčama, san je svake srednjoškolke te predmet požude brojnih mama u Hawkinsu. Savršeno tijelo ne dolazi samo od sebe pa tako i Billy slobodno vrijeme provodi u teretani, a dolaskom u novu školu pokazuje i ljubav prema sportu, točnije košarci. Zvuči kao idealan frajer za kojim smo barem jednom patili u svojim tinejdžerskim godinama, ali nova sezona donosi i dublji, psihološki profil problematičnog Billyja.

Billy se s ocem Neilom, maćehom Susan i njezinom kćeri Max preselio u iz Kalifornije u Hawkins. Prema Susan i Max ne pokazuje nikakvu privrženost i često dolazi u konflikte s polusestrom Max, kojoj se nameće kao autoritet. Njegov otac već u drugoj sezoni pokazuje nasilničku crtu koja se proteže kroz njegovo djetinjstvo, što postaje jasnije nakon treće sezone, u kojoj se dobiva jasna vizija odnosa koji Billy ima s ostalim likovima.

Foto: FIBA/Screenshot

U intervjuima za strane medije, Montgomery je potvrdio da je sudjelovao u nadograđivanju svojeg lika te mu je dao novu, ljudsku dimenziju, razlog da gledatelji shvate kako nitko nije zločest bez pravog razloga.

Nepredvidljiv karakter Billyja iz simpatičnog zavodnika brzo pretvori u grubog polubrata i školskog nasilnika. Unatoč njegovoj zabrani da se druži s Eleven, Mikeom i ostalim društvom, polusestra ga ne sluša, oko čega se i gradi njegova uloga sporednog negativca druge sezone. Zabranom druženja s Lucasom, suptilno se ističe i crta rasizma i netolerancije koju nosi Billyjev lik. Jedan od glavnih Billyjevih okršaja onaj je sa Steveom (Joe Keery), umišljenim šminkerom i dečkom Mikeove sestre Nancy (Natalia Dyer), koji poslije postaje pravi zaštitnik trenutačno najpoznatijih klinaca u Hollywoodu. S obzirom na njegovu popularnost u školi, Billy želi dokazati svoju veličinu i nadmoć u odnosu na "Kralja Stevea".

Na početku treće sezone, Billyja gledamo u ulozi spasioca na gradskom bazenu, gdje svojom pojavom mami uzdahe posjetiteljica svih dobi. Vrlo brzo njegova se uloga mijenja i postaje glavni negativac. Mind Flayer, kako je naziv stvorenja s kojim se obračunavaju, poprima različite oblike i time upliće stanovnike Hawkinsa u još jedan pokušaj preuzimanja grada.

Foto: Arena Hospitality Group

Radnja serije započinje 1985., nekoliko dana prije proslave 4. srpnja. Uz nabrojane likove, ulogom Willove mame Joyce još jednom oduševljava Winona Ryder, koja se pokušava nositi s gubitkom Boba (Sean Astin), heroja druge sezone koji tragično nastrada u pokušaju da spasi ostale dok u isto vrijeme razvija odnos sa šerifom Hopperom (David Harbour).

Lucasova sestra Erica pravo je otkriće u seriji i donosi novu dozu duhovitosti, kao i ponovno pojavljivanje privatnog detektiva Baumana i nove Steveove kolegice Robin. Svi koji ne znaju kako se oblačilo 80-ih te koji su proizvodi bili popularni: umjesto pretraživanjem interneta, odličan uvid mogu dobiti upravo gledajući ovu znanstveno-fantastičnu seriju koja je u prva četiri dana emitiranja oborila rekord te postala najgledanija Netflixova serija, a usput se i dobro zabaviti.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije