Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andie MacDowell:

Svi smo seksualna bića, a pravo na orgazam imaju i sredovječne žene

Andie Macdowell
HPA/IPA/PIXSELL
09.04.2018.
u 14:23

Lijepa glumica koja je slovila za ženu s najljepšim profilom ima novi film: o udovici koja se ponovo zaljubi nakon smrti muža

U tridesetima birala sam uloge. Na žalost, sada nemam što birati jer mi ih rijetko nude. Strpljivo čekam jer ne želim prihvatiti svaku glupost. I sretna sam što i dok čekam dobru ulogu imam posla i stalno nešto radim jer je vrlo malo mojih kolegica koje i u zrelim godinama imaju priliku glumiti. To je tragedija svih nas i prokletstvo Hollywooda – rekla je Andie MacDowell, 59-godišnja američka glumica, čiji se novi film “Ljubav poslije ljubavi” (Love after love) nedavno počeo prikazivati u kinima.

Seks sredovječne žene

Na konferenciji za novinare u povodu američke premijere filma, održanoj u New Yorku, glumica je priznala da protekle tri godine radi puno i da je to možda i zato što se preselila u Los Angeles. No, nije skrivala razočaranje činjenicom da su žene u filmskom svijetu i danas potlačene i slabije plaćene te je istaknula da je pristaša pokreta “TimesUp” protiv seksualnog uznemiravanja.

– Sramotno je da ova zemlja još nema predsjednicu, da nemamo ista prava i honorare kao muškarci i što se trudimo biti progresivni, a nismo to nimalo. Takve se stvari trebaju promijeniti – izjavila je.

U melodrami “Ljubav poslije ljubavi” glumi Suzanne, sredovječnu ženu koja nakon smrti supruga želi nastaviti sa životom i upušta se u ljubavnu aferu (zbog čega se sukobljava sa sinom Nicholasom, kojeg glumi Chris O’Dowd). Zbog te se uloge MacDowell prvi put obnažila na filmskom platnu.

– Tužno je što su nakon premijere na lanjskoj Tribeci pisali samo o tome: “MacDowellica je prvi put gola u filmu”. Nikada se prije nisam obnažila, zbog moje konzervativne prošlosti i zato što nisam htjela sramotiti svoju djecu. No, svoje sam kćeri odgojila kao samosvjesne i snažne mlade žene, a nagost u filmu je stvarno lijepa i uklapa se u priču, nije nimalo vulgarna i sramotna. Seksualna smo bića i uživamo u tjelesnoj ljubavi, izmjenjivanju dodira i orgazmima, čak i kada se radi o sredovječnoj ženi. Mislim da su one dublje, samouvjerenije i čak seksualnije od mlađih. I za sebe mislim da sam zanimljivija sada nego kada sam imala tridesetak godina – otkrila je glumica, proslavljena ulogama u filmovima “Četiri vjenčanja i sprovod” i “Beskrajan dan”.

Voli snimati komedije

No, nakon prve uloge Jane u “Tarzanu” s Christopherom Lambertom (zbog njezina jakog južnjačkog naglaska – rođena je u Južnoj Karolini – producenti su tražili da glas za ulogu dosnimi Glenn Close), film koji je bio prekretnica u njezinoj glumačkoj karijeri nezavisna je humorna drama “Seks, laži i videovrpce” Stevena Soderbergha.

– Volim snimati komedije, i romantične i crne i one s dozom ironije. Uvijek su to bile vrlo kvalitetne priče i zanimljivi likovi, a moram priznati da su mi donijele i poprilično novca – priznala je Andie MacDowell, koja je u mladosti bila i uspješan fotomodel. Fotografi i redatelji su joj tepali da je žena s najljepšim profilom, a privatno ona je majka troje djece, Margaret, Rainey i Justina Qualleya, dobivenih u prvom braku s bivšim modelom Paulom Qualleyem. S njim se upoznala na zajedničkom snimanju kampanje za Gap, živjeli su na ranču u Montani, a sve troje djece nastavilo je maminim stopama i trude se izgraditi glumačku karijeru. Iako su uloge za žene iznad četrdeset-pedeset godina u filmskom svijetu vrlo rijetke, kao što je i sama istaknula, glumica ipak ima sreće da je zaposlena: s kolegama Richardom Dreyfussom i Chevyjem Chaseom snima komediju “Posljednji smijeh” za Netflix, a 60. rođendan 21. travnja proslavit će na setu serije “Cuckoo” u Velikoj Britaniji.

Andie Macdowell
1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije