Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 8 godina ljubavi

Slavlje u Splitu! Vjenčali se 'kraljica Torcide' Iris Rajčić i Hajdukov as Marko Livaja

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/59
02.05.2022.
u 18:01

Par je godinama pokušavao uploviti u bračnu luku, ali su ih sprječavale prvo Livajine sportske obveze, a potom i pandemija koronavirusa koja je planove pomutila brojnim mladencima posljednje dvije godine.

Nakon osam godina ljubavi, bivša splitska manekenka i fitness-trenerica Iris Rajčić (42) i nogometaš Hajduka Marko Livaja (28) napokon su stali pred oltar i izgovorili svoje sudbonosno 'da'. Par je godinama pokušavao uploviti u bračnu luku, ali su ih sprječavale prvo Livajine sportske obveze, a potom i pandemija koronavirusa koja je planove pomutila brojnim mladencima posljednje dvije godine.

No ove su godine, i to u ponedjeljak 2. svibnja, napokon uspjeli uskladiti sve i mladenci su svoju ljubav ozakonili u crkvici sv. Stjepana na prekrasnom splitskom Sustipanu gdje su uoči vjenčanja stigli zaštitari koji su mladencima osiguravali privatnost. 

Foto: Petra Vuka

Oko 16:30 sati pred Sustipan su počeli stizati i prvi uzvanici koji su zajedno s manekenkom i nogometašem Hajduka slavili njihovu ljubav. 

Petnaestak minuta kasnije stigao je i mladoženja Marko Livaja koji nije bio raspoložen za izjave. 

Foto: Petra Vuka

Nekoliko minuta nakon Livaje pred Sustipan je u crnom kombiju stigla i mlada Iris Rajčić u društvu kume Lane Pavić koju su zaštitari od znatiželjnih pogleda skrivali kišobranima. 

Foto: Petra Vuka

Među uzvanicima je i trener Hajduka, Valdas Dambrauskas, golman Lovre Kalinić sa suprugom, ali i glumica Ana Gruica Uglešić sa suprugom Boranom i sinom Ivanom Maratom kojeg je dobila u vezi s Hrvojem Šalkovićem. 

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Obred je predvodio fra Žarko Relota, koji je župnik Bilog briga u Zadru, a osam godina bio je u službi u samostanu sv. Frane u Splitu. Relota je za medije rekao da je Iris bila njegova učenica na vjeronauku u osnovnoj i srednjoj školi, što je bio jedan od glavnih razloga zbog kojeg su upravo njega zamolili da predvodi vjenčanje. 

Kako se doznalo i prije vjenčanja, Irisina kuma je splitska politologinja, novinarka i TV voditeljica Lana Pavić, dok je Marku svjedočio dugogodišnji prijatelj iz djetinjstva. Nakon mise, par se s uzvanicima spustito u popularni restoran Adriatic Grašo gdje će ih zabavljati splitska pjevačica Jelena Rozga, koja je pjevala i na krštenju njihova sinčića Lorenza u srpnju prošle godine. Prvi ples otplesali su uz pjesmu koju im je otpjevala Jasna Zlokić.

Nisu otkrivali puno detalja ususret samom vjenčanju, no kako je par sudjelovao u prikupljanju humanitarne pomoći za Ukrajinu te su Iris i Mario odgovarali na pozive dok se igrala 'Utakmica za mir' između Hajduka i Šahtara u nedjelju, novinarki Mirti Šurjak otkrili su da lokacija nije bila tajna, odnosno da praktički svi znaju da će se vjenčati na Sustipanu. Iris je samo tajnom htjela držati izgled vjenčanice. Nogometaš je, pak, istaknuo da je on sve već spremio dva mjeseca prije.

Inače, Splićani su za Iris posebno vezani, pogotovo navijači Hajduka koji su je prozvali i kraljicom Torcide jer je navodno upravo ona prošle godine kumovala definitivnoj Livajinoj odluci da ostane u Splitu i sa svojim klubom krene u bolje sportske rezultate, a osvajanje titule mu je i samome životna želja, što je više puta apostrofirao. Naime, Livaja je usprkos milijunskim inozemnim ponudama raznih klubova prošle godine ipak potpisao trogodišnji ugovor s Hajdukom u kojem je i počeo svoju nogometnu karijeru. Sve se dogodilo ponajviše zahvaljujući ohrabrivanju Iris kojoj su navijači i fanovi "Hajdukove desetke" danonoćno potom slali poruke zahvale, a čak su joj i nudili pomoć u kućanskim poslovima, s obzirom na to da je maleni Lorenzo tada imao tek 4-5 mjeseci. Tako su početkom 2021. Atenu gdje je Livaja igrao za grčki klub AEK nakon četiri godine zamijenili Splitom. U gradu pod Marjanom odmah su počeli uređivati svoj novi obiteljski dom na Bačvicama.

Livaja i Iris upoznali su se kad je on imao tek 20, a ona 34, no usprkos razlici u godinama, između njih se razvila ljubav koja je pobjeđivala sve prepreke. Iris se svojedobno prestala baviti manekenstvom i postala fitness-trenerica te se prilagođavala Livajinu tempu, a otad su živjeli na brojnim lokacijama, najdulje u Grčkoj gdje je Livaja igrao, ali i na Kanarskim otocima. Par je 2017. godine dobio kćerkicu Elizabet, a u veljači prošle godine sina Lorenza.

Da se proslavljeni Hajdukovac odlučio oženiti, po splitskim kuloarima govorilo se već nekoliko mjeseci, ali Iris je još uoči Lorenzova rođenja govorila da su zaručeni te da su vjenčanje puno puta planirali, no morali su ga odgađati. Tada je otkrila i to da je pri izboru vjenčanice kontaktirala nekoliko domaćih dizajnera.

VIDEO Tko je Georgina Rodriguez? Ronaldova partnerica imala je oca dilera, a ujak ju je nazvao "zlom"!

Komentara 2

Avatar solinarep
solinarep
18:21 02.05.2022.

Sretno! A kao što svi znamo već i je. 🙂

DD
dobar.dan
17:08 02.05.2022.

Evo stizem, nest cu svejedno poist, ne znam sta je na meniu i ponesen dvi buteje crnega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije