Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporuka

Sve je ostavio kćeri, sinu i Iman

Rock star David Bowie and wife Iman arrive at the
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
14.01.2016.
u 17:39

Glazbenik je iza sebe ostavio bogatstvo od 135 milijuna funti, posljednji ispraćaj bit će u New Yorku u intimnom okruženju

Posljednje godine života David Bowie proveo je u New Yorku sa suprugom Iman i njihovom 15-godišnjom kćeri Lexi. No uvijek ga je vukao rodni London, grad u kojem je proživio najluđe godine i pokrenuo maestralnu glazbenu karijeru.

Posljednji izlet kući

Tako je prije 18 mjeseci, kada mu je dijagnosticiran rak jetre, obitelj poveo na tajno putovanje u Veliku Britaniju kako bi kćeri pokazao mjesto iz kojeg je, na neki način, i ona potekla, ali i kako bi se suočen s crnom liječničkom prognozom oprostio od ulica svojega grada. Bojao se letenja i cijeli je život izbjegavao putovanja avionom, no na ovo posljednje otišao je s užitkom, rasterećen. Putovali su privatnim avionom i sletjeli na aerodrom Luton, a odsjeli su u hotelu Jumeirah Carlton Tower u Knightsbridgeu. Iako su posjećivali znamenitosti kao što su Tower of London ili London Eye, uspjeli su ostati neprimijećeni. Kćer je odveo do kuće u Brixtonu u kojoj je rođen. Fotografirali su se pred njom. Pokazao joj je i vilu u kojoj je živio 1969. godine kada je izdao kultni “Space Oddity”... Odveo ju je na sva mjesta koja su igrala ulogu u njegovu životu, a na kojima se trenutačno okupljaju tisuće njegovih obožavatelja koji žale zbog odlaska velikana. Nove informacije ne prestaju pristizati, tako je najnovija i da je, što se tiče nasljedstva, obitelj osigurao uoči proslave svojeg 50. rođendana. Naime, prije 19 godina oporučno je sve ostavio supruzi Iman i djeci, sinu Duncanu Jonesu i kćeri Lexi, koju je naknadno uključio u oporuku jer je rođena četiri godine nakon prve oporuke. Vjeruje se da je iza sebe ostavio bogatstvo od 135 milijuna funti.

Počast u Carnegie Hallu

Informacije o posljednjem ispraćaju glazbenika poprilično su oprečne. Jedni najavljuju raskošan ispraćaj uz svitu svjetskih zvijezda, no prisjetimo li se onog što znamo o Bowieju, izglednija je opcija prema kojoj će biti ispraćen intimno u krugu obitelji u New Yorku. Diljem svijeta održavaju se koncerti njemu u čast, no najveći je 31. ožujka u Carnegie Hallu na kojem će njegovu glazbu izvoditi 20 najvećih, među kojima su i Sir Paul McCartney, Mick Jagger i Sir Elton John. Ulaznice za ovaj koncert rasprodane su za dva sata.

>>David Bowie kremiran u tajnosti, nisu bili prisutni čak ni članovi obitelji

>>Hetero ili gay? Samo sam uvijek bio sretan

Ključne riječi

Komentara 12

HY
Hygeia
18:52 14.01.2016.

Ako ima svoju porodicu (suprugu,djecu)naravno da se njima ostavlja ili nasljeduju.Pa ni jedan normalan covjek pored svoje porodice nece nekom drugom svoju imovinu ostaviti.

MA
masterYoda
19:02 14.01.2016.

*obitelji

BA
bakulušić
19:28 14.01.2016.

Putuju li i hrvatske "urbane elite" ili će oni žalovati pred televizorima? Mogu odmah sa skijanja krenuti u Ameriku. Reiner ih sigurno neće preticati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije