Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči dolaska prinove

Sve je inzistirala kraljica! Princ Harry i Meghan u 'opasnoj zoni'

Foto: Reuters/Pixsell
1/5
24.02.2019.
u 16:39

Ovaj dvodnevni posjet, organiziran na zahtjev kraljice Elizabete II, zabrinjava neke britanske medije.

 Princ Harry i njegova supruga Meghan doputovali su u subotu navečer u Casablancu na posljednje službeno putovanje u inozemstvo prije rođenja prvog djeteta, koje se očekuje na proljeće. Po dolasku u Maroko, Harryja i Meghan dočekao je tradicionalni pladanj s datumima, ritual gostoprimstva u Maroku. Bivša američka glumica u Casablanci se pojavila u crvenoj haljini a njezin suprug u svijetlo sivom odijelu.

Ovaj dvodnevni posjet, organiziran na zahtjev kraljice Elizabete II, zabrinjava neke britanske medije kao što je tabloid Daily Mirror koji je Maroko opisao kao "opasnu zonu", a glavni grad Rabat kao "grad pobune". 

VIDEO Pogledajte pod kakvih osiguranjem se po Maroku kreću Harry i Meghan

Prije dolaska para, lokalni diplomatski izvori rekli su kako je Maroko "stup stabilnosti u sjevernoj Africi".

Policija je u četvrtak rastjerala prosvjed koji su organizirali učitelji u Rabatu na godišnjicu prodemokratskog pokreta za vrijeme Arapskog proljeća i pritom je nekoliko osoba ozlijeđeno.

Harry i Meghan planiraju se usredotočiti na status žena i pristup djevojaka obrazovanju, u skladu s njihovim programom koji uključuje i demonstraciju kuhanja i tradicionalni ritual kane za Meghan.

Također će se sastati s članovima kraljevske obitelji u Rabatu.

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa jako vole biti s ljudima", rekao je britanski veleposlanik Thomas Reilly u intervjuu za televiziju 2M.

Par, koji će tijekom posjeta biti smješten u kraljevskoj rezidenciji, vraća se kući u utorak ujutro.

Ključne riječi

Komentara 6

SA
Sandy
18:06 24.02.2019.

Sramota je kako se lose prevodi se engleskog -tko god je preveo ovaj clanak nema pojma. Originalna recenica, pretpostavljam, je bila da su im ponudili "dates" sto su datulje, tradicionalno arapsko voce. Ali prevoditelj pise "ponudili su im pladanj ss datumima" jer 'date' na engleskom znaci i datum, ha, ha. Ako netko provjerava clanke prije nego se stave na web (lektor, pretpostavljam?) morao je vidjeti ovu gresku. Nema veze s mozgom- tko jede datume?

MA
master58
17:53 24.02.2019.

postedite nas ovih debila ,krvopija koji zive na racun naroda i da je Hary znao ista ne bi ozenio tu staru ofucany frajlu

DO
dopizdilomi
17:30 24.02.2019.

Vidim da je stara postala i naša kraljica kada je svaki dan u novinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije