Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigla prinova

Piruška Canjuga u 49. godini rodila djevojčicu

piruška canjuga
Foto: Tatjana Tadic/PD/PIXSELL
16.12.2014.
u 18:50

Beba je začeta umjetnom oplodnjom, što je često kod starijih rodilja

Bračni par Piruška i Zlatko Canjuga ovog su Božića dobili najljepši dar – drugi put postali su roditelji.

Malena djevojčica koju je 49-godišnja Piruška rodila početkom ovog tjedna drugo je dijete u obitelji Canjuga, nakon što je par 2011. godine dobio sina Maksa Aleksandra. Neslužbeno se doznaje da je dijete začeto umjetnom oplodnjom, a postupak su vodili u SAD-u. Piruška i Zlatko vjenčali su se ratnih godina, 1994. godine, i dugo su vremena čekali na prinovu. Za to vrijeme Zlatko Canjuga gradio je političku karijeru u vrhu HDZ-a kao bliski suradnik predsjednika Franje Tuđmana, a Piruška je postala dijelom menadžerskog tima Agrokora. Prvo dijete, malog Maksa Aleksandra, prije malo više od tri godine Piruška je rodila u zagrebačkom rodilištu u Petrovoj iskazavši povjerenje tamošnjem timu liječnika i opstetričara. Već tada je bila u kategoriji starijih rodilja.

Uspješna u poslu

– O privatnosti svoje obitelji ne bih govorio za medije, shvatite me – rekao je Zlatko Canjuga nakon što je prvi put, tada u 48. godini, postao otac. Dodao je da se on i supruga vesele svemu što ih kao novopečene roditelje očekuje. Sinjanka Piruška karijeru je gradila neovisno o suprugu te nakon diplome Agronomskog fakulteta i magisterija dogurala je do izvršne potpredsjednice za poslovanje i poslovni razvoj Agrokora.

Javnost je pamti po iznimno atraktivnom izgledu iz sredine 90-ih kada se pojavljivala u javnosti s izrazito bujnom vatrenocrvenom kosom. U jednom od rijetkih intervjua koje je ikada dala, s obzirom na to da se samozatajno posvetila menadžerskoj karijeri i da se nakon suprugova razlaza s HDZ-om vrlo malo medijski eksponirala, svjesna svog atraktivnog izgleda svojedobno je istaknula pet pravila kojih se žena, da bi uspjela u biznisu, mora držati.

– Žena mora biti pametna, s preporukom da to najčešće ne pokazuje, lijepa i da to uvijek koristi, pronicljiva i konceptualna, ali da koncept zadrži za sebe. I posljednje, ali zato ne manje važno: u Hrvatskoj veće šanse imaju visoke i vitke plavuše, rekla je tada za jedan tjednik.

Mame nakon četrdesete

Uspješna menadžerica nije jedina koja je dijete rodila nakon što je već zašla u četrdesete. Jadranka Štefanec-Papić, supruga pokojnog redatelja Krste Papića u 57. je godini života postala majka blizankama Tari i Eli. Književnica Julijana Matanović svoju je pak kćer Magdalenu rodila kad su joj bile 43 godine, dok je modna dizajnerica Leonarda Boban rodila kćer Ružu u 41. godini. Suprug Zvonimir Boban i ona imali su tada već četvero posvojene djece.

>>Tvrtki Canjuge i partnera prihodi rasli 177 posto

Komentara 37

DU
Deleted user
18:35 16.12.2014.

Sretno... Za ostalo se pobrinuo tata ...

VA
valdop
06:50 17.12.2014.

Čestitam na hrabrosti

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
19:55 16.12.2014.

Mala ispravka, agrokor je umjetnim zahvatom dobio unučicu a dotična djelatnica čerkicu, vjerovatno se maloj radni staž broji datumom rođenja, kad završi srednju školu evo je u penziji....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije