Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporan natječaj

Splitski festival preuzima nova ekipa, Tomislav Mrduljaš 'izgubio' na natječaju

Festival zabavne glazbe Split 2022., nagradu žirija osvojila Lorena, a nagradu publike dobio Luka Nižetić
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/11
23.11.2022.
u 21:33

Novi direktor Splitskog festivala je Stevo Vučković Stivi koji je u javnosti poznat kao član benda Stividen, lokalno poznatog po hitovima "Ići mići brodići", "Papadžo", "Stipe, Stipe", a posljednjih godina stekao je iskustvo u organiziranju javnih manifestacija poput Revije urbane kulture - Evo ruke, Split Open Jazz Fair i sl...

Najpoznatiji festival zabavne glazbe u Hrvatskoj Splitski festival od iduće godine poprima novi identitet zahvaljujući novoj ekipi koja se našla na čelu tog festivala. Organizaciju festivala preuzela je tvrtka Wolfman j.d.o.o., na čelu sa Stevom Vučkovićem Stivijem, koja je, pomalo neočekivano, barem što se tiče samih glazbenika, odnijela pobjedu na natječaju Grada Splita i Turističke zajednice Grada Splita. 

Stivi je u javnosti poznat kao član benda Stividen, lokalno poznatog po hitovima "Ići mići brodići", "Papadžo", "Stipe, Stipe", a posljednjih godina stekao je iskustvo u organiziranju javnih manifestacija poput Revije urbane kulture - Evo ruke, Split Open Jazz Fair i sl...

Festival je proteklih 15-ak godina vodio skladatelj Tomislav Mrduljaš koji se o svemu još nije oglasio, a uz njega su odmah stala najveća imena s domaće scene poput Zorice Kondže, Doris Dragović, Gibonnija, Marijana Bana.

Gradonačelnik Ivica Puljak odlučio je promijeniti koncept festivala i produžiti ga na sedam dana te uložiti milijun kuna. 

Festival započinje 26. lipnja kada je na programu Večer retrospektiva gdje će hitove Olivera, Miše Kovača, Vice Vukova, Tereze Kesovije, Mila Hrnića, Meri Cetinić i drugih u novim aranžmanima izvesti i novi interpretatori uz big band orkestar i prijenos uživo. Druga je večer rezervirana za Split Blues Festival - ln memoriam Jadran Zlodre Gobbo, a potom slijedi Split Open Jazz Fair koji dovodi najbolje jazz glazbenike na Prokurative.

Četvrta večer rezervirana je za Splitsku etno škrinju ili Prokurative plešu, peti dan će biti cjelovečernji koncert stranih gostiju, šesta večer predviđena je za predstavljanje deset mladih izvođača, ali i već etabliranih orkestara, bendova, DJ-a. Posljednju, finalnu sedmu večer, zaokružit će natjecateljski dio 25 odabranih pjesama te žiriranje uz pomoć Festivalskog savjeta na čijem je čelu Eduard Botrić, a tu su i Zlatko Gall, Stanislav Czwik i Teo Brajčić. 

VIDEO Jelena Rozga predstavila novi album 'Minut srca mog'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije