Naslovnica Showbiz TV

Službena potvrda: Dora će se 16. veljače održati u Opatiji

Voditelj projekta „Glazbeni dani HRT-a u Opatiji“ Željen Klašterka kao novitet najavio je održavanje festivala u dvorani „Marino Cvetković“ koja pruža mogućnost nazočnosti ljubiteljima Dore
04. prosinca 2018. u 15:01 4 komentara 1179 prikaza
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Dora 2019.“ - Izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije, prvi put nakon osam godina, vraća se na male ekrane, i to 16. veljače 2019. u Opatiji, gdje će se u izravnom prijenosu HTV-a održati središnja festivalska večer, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT).

napušta Hrvatsku Odlazak se nastavlja: Nakon Karmele zbogom HRT-u poručila još jedna voditeljica

Povratak Dore rezultat je suradnje HRT-a i Grada Opatije, koji su danas potpisali  i sporazum o suradnji, a središnja večer održat će se u sportskoj dvorani „Marino Cvetković“ u Opatiji.

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić tom je prigodom izrazio zadovoljstvo povratkom ovog velikog natjecanja, kao i suradnjom s Gradom Opatijom, tradicionalnom „prijestolnicom Dore“ i hrvatske glazbe.

„Posebna mi je čast najaviti da HRT svoj projekt Dora vraća u Opatiju. Riječ je o dugogodišnjoj tradiciji, pa bih želio podsjetiti kako je 1992. godine tamo prvi put bio i organiziran festival na kojem je izabrana hrvatska pjesma za pjesmu Eurovizije. Proteklih godina bila je pauza, a sada će HRT i Grad Opatija zajednički vratiti ovaj projekt tamo gdje i pripada. Stoga možemo najaviti kako će u sklopu „Glazbenih dana HRT-a“ u subotu, 16. veljače biti održana i Dora, natjecanje za hrvatskog predstavnika i pjesmu Eurovizije 2019.“, rekao je glavni ravnatelj. Na taj će način, dodao je, publika i stručni žiri, odnosno najšira javnost putem televotinga, odabirati pjesmu koja će zastupati Hrvatsku na Eurosongu.

Godi joj promjena Ovako Karmela uživa u slobodnom vremenu nakon odlaska s HRT-a

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić istaknuo je zajedničke napore Hotela Millenium, Grada Opatije, ustanove Festival Opatija, gradske tvrtke Opatija 21  i HRT-a, koji su surađivali kako bi se Dora vratila u Opatiju. „Nadam se da je ovo početak i kako Dora neće tako brzo otići iz Opatije“, rekao je gradonačelnik.

Voditelj projekta „Glazbeni dani HRT-a u Opatiji“ Željen Klašterka kao novitet najavio je održavanje festivala u dvorani „Marino Cvetković“ koja pruža mogućnost nazočnosti ljubiteljima Dore. „Na taj način također želimo privući i mlade ljude koji će putem društvenih mreža produljiti život Dore preko Facebooka, Instragrama, Twittera“, rekao je Klašterka.

30 godina staža Karmela Vukov Colić otkrila zašto odlazi s HRT-a

Tijekom dva dana koja će prethoditi Dori, u Opatiji će biti održani i koncerti Simfonijskog orkestra, 14. veljače,  te dan kasnije koncert Jazz orkestra HRT-a.

Na konferenciji za tisak u povodu velikog povratka Dore bili su i raniji predstavnici Hrvatske na Eurosongu, i to: Tony Cetinski, Jacques Houdek, Feminem, Kraljevi ulice i Franka Batelić, ali i Rajko Dujmić, jedini hrvatski skladatelj čija je pjesma, „Rock me, Baby“, pobijedila na Eurosongu u izvedbi grupe Riva i dovela Eurosong u Zagreb, kao i Ivica Propadalo, čija je skulptura izabrana za službenu statuu Dore.

Drago Ćosić NIJE DUGO ČEKAO Drago Ćosić pronašao novi posao

Inače, natječaj za Izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije 2019. otvoren je do 10. siječnja 2019., nakon čega će Ocjenjivački sud odabrati 16 originalnih te dvije rezervne pjesme, koje će se 16. veljače u Opatiji natjecati za prestižnu titulu Dore 2019.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Avatar rubinet
    rubinet:

    Zašto Hrvatska uopće sudjeluje na tom trećerazrednom natjecanju bivših intervizijskih zemalja i poligonu promicanja raznoraznih vrednota.

  • Nexo:

    Opet pranje para!