Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE OSTAJE U OBITELJI

Složna braća nižu uspjehe na svim životnim poljima

Bojan i Goran Navojec
Foto: Davor Puklavec /PIXSELL
1/5
06.06.2017.
u 08:57

Osim što su obitelj, mnoga braća i sestre zajedno su u poslu, i jako su uspješni

Surađivati s članovima obitelji ili dijeliti s njima isto zanimanje može biti jedinstven, divan, ali i težak, izazovan i nimalo lak zadatak. Takvih primjera možemo naći u svijetu, ali i na domaćoj sceni. Dizajneri, pjevači, glumci, sportaši i likovni umjetnici samo su neki od njih koji već godinama djeluju u istom području, a među najuspješnijima i najpoznatijima zasigurno su skijaši Janica i Ivica Kostelić.

- Ako je netko zaslužio uspjeh, onda je to Ivica. I to 18 puta više od mene - svojedobno je izjavila dvije godine mlađa Janica o bratu, kojemu je svesrdna podrška.

Uz uspješne Kosteliće, nemjerljiva je i bratska ljubav te suradnja olimpijaca i veslača Martina i Valenta Sinkovića.

- Lakše je surađivati s njim nego s bilo kim drugim - kaže Martin.

Na listi najpoznatije domaće braće ili sestara koji sportske karijere uspješno grade zajedno su i blizanke Lucija i Ana Zaninović.

- Da nije bilo zajedništva i da nismo sve skupa prolazile, dobre rezultate nikad ne bismo postigle. Među nama baš nikad nije bilo ljubomore - kažu uspješne tekvondoašice, koje trenutačno obje čekaju prinove.

Bivši nogometaši, danas treneri, Robert i Niko Kovač, također su jedan drugome uvijek veliki oslonac.

- Niko bi najradije sve, i to odmah. Previše je uporan i gotovo nikad do kraja opušten. No vrlo je pouzdan i uvijek je tu - rekao je jednom Robert o svom starijem bratu. I dizajnerice, blizanke Martina Čičko-Karapetrić i Morana Saračević, koje stoje iza modnog brenda Boudoir, cijeli život uče zajedno.

- Svađa uvijek ima, to je sasvim normalno. Međutim, sve nesporazume sestrama je uvijek lakše prebroditi - iskrena je Morana.

Ideja, ali ni rada ne nedostaje ni u obitelji Navojec, a poznata braća glumci čak su u tri filma (“Parada”, “Visoka modna napetost” i “Život je truba”) i glumila braću.

- Vrlo je zanimljivo raditi s Bojanom, senzacionalan je glumac i volio bih da mi uvijek brat igra brata - rekao je Goran, a Bojan je o njemu kazao da je najbolji stariji brat.

Tu posebnu vezu dobro je opisao glumac i redatelj Rene Medvešek, koji profesiju dijeli s jednako poznatim bratom Svenom.

- S ljudima s kojima živimo neke su stvari jednostavnije i ne zahtijevaju puno riječi.

Komentara 1

Avatar dr. Evil
dr. Evil
10:08 06.06.2017.

stari im je "poštenjačina" jače vrste tako da ni ovi poluproizvodi nisu daleko, srećom postoji daljinski upravljač...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije