Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najveći hitovi

Sjajna atmosfera na tradicionalnom koncertu na trajektu u čast Oliveru

Foto: CROPIX
1/15
27.07.2022.
u 17:08

Projekt Trag u beskraju uključuje i koncert Vrijeme ljubavi u subotu na pijaci ispred crkve sv. Josipa kada će nastupati Zorica Kondža s orkestrom Joška Banova te Jazz večer u nedjelju koju će nam nastupom uljepšavati renomirani glazbenici poput Gibonnija, Matije Dedića, Dražena Bogdanovića, Marka Ramljaka, Marka Reljanovića i Branimira Gazdika.

Povodom obilježavanja četvrte godišnjice od odlaska glazbene legende naših prostora i šire Olivera Dragojevića trajekt ''Korčula'' jučer je postao koncertna pozornica. Tjedan Olivera Dragojevića započeo je jučer, sada već tradicionalnim, koncertom na trajektu Split – Vela Luka. Isplovaljavanjem trajekta u 17.30 prema Veloj Luci, Dupini, Petar Dragojević i mladi izvođači pjevali su Oliverove najveće hitove i tako poklonili putnicima veliki spektakl. Tijekom trosatne vožnje putnici na trajektu bili su oduševljeni te su svi uz pjesmu i ples slavili Olivera. Nezaboravni prizori s trajekta i ove godine ostat će zabilježeni u sjećanju svima koji su imali prilike prisustvovati ovom jedinstvenom događaju.

Ulaz na koncert bio je slobodan uz kupljenu kartu za trajekt, a na trajektu su nastupili Ante Gelo, Petar Dragojević, Dupini i mladi izvođači – Matija Cvek, Bruna Oberan, Iva Ajduković, Alen Đuras, Igor Drvenkar, Josip Palameta i Jure Brkljača. Alan Bjelinski, koji će ravnati glavnim koncertom u petak 29. srpnja, je na trajektu nakratko preuzeo klavijature od Petre Dragojevića i tako oduševio putnike. Tijekom cijelog koncerta svi su putnici neumorno pjevali s raspoloženim glazbenicima, inspirani odličnom atmosferom koju je Oliverov duh na poseban način ujedinio u jedan glas.

Koncert na trajektu je uvertira u niz glazbenih događanja koja će ovaj tjedan slaviti Olivera i njegovo stvaralaštvo počevši od svečanog otvorenja izložbe ''Oliver, Split i Luka u djelu Lili Gluić'' danas u 21.00 sati u Centru za kulturu Vela Luka.

Veliki i glavni koncert Trag u beskraju održat će se u petak, 29. srpnja s početkom u 21.30 sati na rivi u Veloj Luci gdje će nastupati velika glazbena imena i Oliverovi prijatelji. Osim večernjeg koncerta na rivi, isti dan će se održati polaganje vijenca na mjesnom groblju sv. Roka s početkom u 9.00 sati, dok će se u 10.00 sati održati misa i recital u crkvi sv. Josipa koji će biti popraćeni glazbenim interpretacijama Matije Cveka, Ante Gele i kvarteta Sequentia.

Projekt Trag u beskraju uključuje i koncert Vrijeme ljubavi u subotu na pijaci ispred crkve sv. Josipa kada će nastupati Zorica Kondža s orkestrom Joška Banova te Jazz večer u nedjelju koju će nam nastupom uljepšavati renomirani glazbenici poput Gibonnija, Matije Dedića, Dražena Bogdanovića, Marka Ramljaka, Marka Reljanovića i Branimira Gazdika. Ulaznice za subotnji koncert dostupne su na linku, a za nedjeljni na entrio.hr.

Ovaj tradicionalni glazbeno-umjetnički projekt organizira Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito uz partnere, Dubrovačko-Neretvansku županiju i turističku zajednicu županije.

VIDEO Ukrajinci o odluci da će se Eurovizija 2023. održati u Velikoj Britaniji: ‘Voljela bih da se održava u našoj mirnoj Ukrajini, da pobijedimo i u ratu’

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije