Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROVIZIJA 2022.

Šest zemalja je varalo s glasovima, među njima i naši susjedi! Oglasili se iz EBU-a i sve objasnili

Kalush Orchestra
Foto: DPA/PIXSELL
1/8
15.05.2022.
u 11:14

EBU je objavio priopćenje u kojem objašnjava da su nacionalni žiriji iz šest zemalja u drugom polufinalu uklonjeni s natjecanja. Oni su zatim zamijenjeni zbirnim rezultatom koji se temelji na zemljama sa sličnim obrascima glasovanja u drugom polufinalu i velikom finalu

Tijekom sinoćnjeg procesa glasovanja žirija na Pjesmi Eurovizije 2022., EBU je objavio priopćenje u kojem objašnjava da su nacionalni žiriji iz šest zemalja u drugom polufinalu uklonjeni s natjecanja. Oni su zatim zamijenjeni zbirnim rezultatom koji se temelji na zemljama sa sličnim obrascima glasovanja u drugom polufinalu i velikom finalu.

Zemlje koje su bile izuzete iz glasanja su Azerbajdžan, Gruzija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska i San Marino. 

- U analizi glasovanja žirija od strane paneuropskog glasačkog partnera Europske radiodifuzne unije (EBU) nakon druge generalne probe drugog polufinala Pjesme Eurovizije 2022., utvrđeni su određeni nepravilni obrasci glasovanja u rezultatima šest zemalja. Kako bi se uskladio s Uputama za glasanje Natjecanja, EBU je radio sa svojim partnerom za glasanje na izračunavanju zamjenskog  rezultata za svaku zemlju u pitanju i za drugo polufinale i za veliko finale (izračunato na temelju rezultata drugih zemalja sa sličnim glasovanjem). - stoji u priooćenju EBU-a. Ovaj proces potvrdio je i nezavisni nadzornik glasovanja.

- EBU krajnje ozbiljno shvaća sve sumnjive pokušaje manipuliranja glasovanjem na Euroviziji i ima pravo ukloniti takve glasove u skladu sa Službenim uputama za glasovanje, bez obzira na to hoće li ti glasovi utjecati na rezultate i/ili ishod glasovanja - naveli su iz EBU-a. 

VIDEO: Jakov Sedlar napao ministricu kulture 

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar BayazFirstMagi
BayazFirstMagi
11:57 15.05.2022.

Ma nije moguće da su varali 🙄😏 prvi glas mi sad...

Avatar links
links
11:42 15.05.2022.

tzv takmičenje u kojem 5 najbogatijih zemalja ide direktno u finale i u kojem se pobjednik zna 2 mjeseca zaslužuje samo jedan veeeliki : bljak!!

Avatar babinjak1984
babinjak1984
11:25 15.05.2022.

To natjecanje treba ukinuti ili ne nastupati na njemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije