Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika šteta

Poznati su rezultati polufinala Eurosonga, a ovo su bodovi koje je Mia Dimšić dobila nakon nastupa

Foto: EXPA/Pixsell
1/10
15.05.2022.
u 09:06

Pobjedu su na Euroviziji odnijeli Ukrajinci s 439 dobivenih bodova publike, a sada je poznato kako se glasovalo u prvom polufinalu u kojem naša predstavnica Mia Dimšić nije izborila plasman.

Puno se pričalo, a po svemu sudeći pričat će se još dugo o Eurosongu 2022. koji se ove godine odvio u Torinu. Pobjedu su odnijeli Ukrajinci s 439 dobivenih bodova publike, a sada je poznato kako se glasovalo u prvom polufinalu u kojem naša predstavnica Mia Dimšić nije izborila plasman.

Naime, eurosong.hr priložio je tablicu s bodovima na kojoj je vidljivo da je 29-godišnja predstavnica dobila 33 boda od publike i 42 bodova od žirija. Imala je 75 bodova, a deseto mjesto sa 103 boda pripalo je Islandu.

Na posljednjem mjestu, kao i prošle godine, bila je Slovenija sa samo 15 ukupnih bodova publike i žirija. 

Slična situacija dogodila se i prošle godine, no Albini je tada nedostajalo samo 5 bodova do finala. 

Ukrajinska grupa Kalush Orchestra opravdala je ulogu favorita i uvjerljivo pobijedila na ovogodišnjem izdanju Pjesme Eurovizije, osvojivši 631 bod.  Drugo mjesto osvojila je Velika Britanija, treća je Španjolska, četvrta Švedska, a peta Srbija!  Za pobjedu na Eurosongu natjecalo se 20 zemalja koje su svoj nastup izborile u poluzavršnicama, zatim zemlja domaćin, Italija, koja je to osigurala pobjedom na Eurosongu 2021., kao i još četiri zemlje izravne finalistice: Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Njemačka i Španjolska. 

U veliku završnicu Eurosonga 2022. nastupom u prvoj polufinalnoj večeri plasirale su se Švicarska, Armenija, Island, Litva, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Nizozemska, a nastupom u drugom polufinalu Belgija, Češka, Azerbajdžan, Poljska, Finska, Estonija, Australija, Švedska, Rumunjska i Srbija. Jučer su za svoje favorite ponovno mogli glasovati i gledatelji u Hrvatskoj, a glasove iz Zagreba čitao je voditelj Ivan Dorian Molnar. 

VIDEO Mia Dimšić nakon nastupa: 'Ponosna sam na svoj tim'

Ključne riječi

Komentara 13

EL
eltax
09:33 15.05.2022.

Naša je bila niti vedri niti oblaći.Jedna pjesma koja ne izaziva nikakve emocije.Mrtvo puhalo.

KO
kopija33
09:24 15.05.2022.

Bila je dosadnjikava i dobro da nije ušla u finale jer bi je tamo pomeli solo pjevači s puuuno boljim glasovima i zanimljivijim nastupima. Ni za živu glavu još ne kužim one "duhove plesače" ... to je kao trebala biti neka umjetnost? 🙄

RO
ronyday
09:21 15.05.2022.

Što reći o glasovanju Hrvtske i Crnegore koji su najlošijoj pjesmi svojih neprijatelja dali po 12 bodova ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije