Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISS UNIVERSE

Selfie Miss Iraka i Miss Izraela podigao lavinu oprečnih reakcija

Miss Iraka i Miss Izraela
Foto: Instagram
17.11.2017.
u 12:01

Ljepotice su se okupile u Las Vegasu, gdje će se 26. studenoga održati svjetski izbor, a zatim su počele objavljivati zajedničke fotografije. No ova je fotografija pobudila jednaki broj pozitivnih i negativnih reakcija, budući da je riječ o neprijateljskim zemljama.

Dtruštvene mreže eksplodirale su nakon što je Miss universe Iraka Sarah Eedan objavila selfie s Miss universe Izraela Adar Gandelsman. Ljepotice su se okupile u Las Vegasu, gdje će se 26. studenoga održati svjetski izbor, a zatim su počele objavljivati zajedničke fotografije. No ova je fotografija pobudila jednaki broj pozitivnih i negativnih reakcija, budući da je riječ  o neprijateljskim zemljama.

 

Get to know, this is Miss Iraq and she's amazing❤️

A post shared by Miss Universe Israel🇮🇱 (@adar_gandelsman) on

Sarah Eedan, koja je odrasla u Iraku, a preselila se u SAD kako bi studirala glazbu, napisala je na Facebooku da je vrlo počašćena što je prva Iračanka koja nakon 45 godina predstavlja svoju zemlju na tom natjecanju.Budući da nema diplomatskih odnosa između ove dvije zemlje, fotografija nije bila po svačijem ukusu.

Profesor Asaad Abukhalil, koji živi u SAD-u, napisao je na Twitteru kako "kraljica ljepote Iraka sretno pozira s kraljicom ljepote okupacije i brutalnosti".

Irački aktivist Alaa napisao je kako fotografija muslimanke s Izraelkom "ne znači da podržava izraelsku vladu koja je neprijateljska prema čovjekoljublju i miru".

 

Iračanka je objavila priopćenje na Instagramu, rekavši da joj je Izraelka prišla dok je trajalo fotografiranje te izrazila svoju nadu u mir između dvaju naroda. "Pitala me želim li se fotografirati s njom. Rekla sam kako bih bila sretna širiti poruku. Cilj fotografije bio je izražavanje nade za svjetski mir", napisala je, dodavši da fotografija ne pokazuje podršku za Izrael.

No, u Izraelu su pohvalili ovu fotografiju. Glasnogovornik izraelskog premijera Ofir Gendelman pohvalio je fotografiju i napisao kako je to "divna poruka za nadu u regiji".

Miss Iraka i Miss Izraela
1/11
Ključne riječi

Komentara 3

PU
Pukovnik
12:09 17.11.2017.

Ja tu ne bi gledao ni naciju ni religiju ...

GU
General_U
13:02 17.11.2017.

da nema lenti na ovim curama nitko ne bi znao koja je iz iraka koja iz izraela umisto da ih podrže ovi bi ih razapinjali...

LI
lipotan
12:55 17.11.2017.

uzelo mi je dvi ure da ih nagovorim ali sam uspio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije