Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američka turneja

Psihomodo pop svirali u New Yorku i snimili dvije nove pjesme

Psihomodo Pop u New Yorku
Foto: Marijana Marinović/NEW YORK
1/7
16.10.2018.
u 11:56

Dva dana prije koncerta u New Yorku dečki iz Psihomodo popa snimili su dvije nove pjesme - Digitalno nebo i Deja Vu.

Igrom slučaja zatekao sam se u New Yorku kad i Psihomodo pop, koji su na američkoj mini turmeji s koncertima u New Yorku, Chicagu  i Torontu. Prvi nastup u New Yorku u četvrtak navečer bio je u sjajnom klubu Cutting
Room na Manhattanu. Valja reći, na atraktivnoj lokaciji, na 32. ulici između avenija Park i Madison, taman pored Madison Square Gardena i Empire State Buildinga.

Još bolje, dva dana prije u studiju Spin Record snimili su dvije nove pjesme - Digitalno nebo i Deja Vu . A još zanimljivije, producent i organizator koncerata bio je Dragan Čačinović Čač koji već dulje živi u Americi i do sada je organizirao par stotina gostovanja hrvatskih glazbenika tamo.

Foto: Marijana Marinović/NEW YORK

Prije 30 godina Čač je bio snimatelj prvog albuma Psihomodo popa Godina zmaja, a još jedna podudarnost jest da su prije 30 godina - 30. studenog 1988. - Psihomodo pop nastupili u amsterdamskom klubu Paradso i na MTV-ju. Newyorški koncert "pao" je taman kao jubilej prvog izlaska u međunarodne vode. U sto minuta nastupa nakrcanog hitovima, u izvrsno uređenom klubu u samom središtu Manhattana, Psihomodo su se pokazali onako kako ih poznaje i domaća publika. Sajno usvirani, profesionalni i dodatno inspirirani, kao jedan od domaćih bendova čija glazba prirodno može funkcionirati i u svjetskom središtu rock glazbe kakvo je New York.

Naravno, bilo bi pretjerano reći da su bili bolji nego "doma', ali posebna prilika i klupski ugođaj, otprilike kao da sviraju u Kulušiću, samo puno luksuznije uređenom, kao i raspoložena publika, dodali su ubrzanje pjesmama. Hodajući 32. ulicom nakon koncerta, Amerikanka iza mene govorila je; "Malo me je podsjetio na Jaggera, dobro da smo bili skroz ispred pozornice". A dobro je i što iseljeni Hrvati i ostali mogu ovako ekstatično uživati u glazbi koja nije iz kvote redovitih izvoznih "narodnjaka i zabavnjaka", već samo rock'n'roll, ali joj se očito sviđa baš to.

Foto: Marijana Marinović/NEW YORK

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:07 16.10.2018.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije