Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERT U KULTNOM KLUBU

Psihomodo Pop prvi put u New Yorku: 'Cijeli je grad genijalan'

Psihomodo Pop u New Yorku
Foto: Marijana Marinović/NEW YORK
1/13
15.10.2018.
u 07:00

U East Villageu smo bili u St Marks Placeu pred zgradom koja se nalazi na coveru albuma `Physical Graffiti` Led Zeppelina, a  na Lower East Sideu smo kupovali ploče I suvenire i bili u poznatom Piano`s baru - kazao je Davor Gobac

Za biti prava rock zvijezda potrebno je imati pamtljivi refren i super stil – citirao je Davor Gobac svog glazbenog idola Joeya Ramonea pred njegovom fotografijom u nekadašnjem klubu CBGB, poznatom kao I rodnom mjestu rocka i punka u New Yorku.

Na žalost, kultni klub otvoren 1973. zatvoren je 2013. I na njegovom mjestu je otvoren butik američkog dizajnera Johna Varvatosa. No, zato su rock memorabilije – od fotografija slavnih rockera, postera, ploča do instrumenata ostale u prostoru, sto je oduševilo sve članove domaćeg benda koji je ove godine proslavio 35. obljetnicu. CBGB je bio jedno od najvažnijih mjesta koje su htjeli posjetiti, a Gopcu, Bradi, Šparki, Kuzmi i novopridošlom bubnjaru Tinu Ostrešu posebno se svidjelo sto su im prodavači kluba dopustili da malo zasviraju na instrumentima. 

- Baš su jako ljubazni i cool. Ma cijeli grad mi je genijalan, super je neka energija i vibra, a prošli smo sve turističke lokacije – Central Park, Times Square, Petu aveniju i Soho, kao I one rockerske. U East Villageu smo bili u St Marks Placeu pred zgradom koja se nalazi na coveru albuma `Physical Graffiti` Led Zeppelina, a  na Lower East Sideu smo kupovali ploče I suvenire i bili u poznatom Piano`s baru. Uspjeli smo snimiti i dvije pjesme u studiju Spin s glazbenim producentom Draganom Čačinovićem Čačom, a nakon snimanja popeli smo se na krov i uživali u pogledu na Manhattan. Trebalo bi mi još barem mjesec dana da sve razgledam sto želim, žao mi je što nisam došao u New York kad sam imao dvadesetak godina, ali sada barem mogu reci da smo tu svirali – rekao je Davor Gobac, koji je s bendom nastupio u klubu `Cutting Room`, inače u vlasništvu glumca Crisa Notha, poznatog kao Faca iz serijala i filmova `Seks  grad`.

U klubu smještenom u Midtownu u srcu Manhattana nastupali su i David Bowie i Sheryl Crow, a Psihomodo Pop su upravo u njemu počeli svoju mini američku turneju, u sklopu koje su nakon New Yorka produžili u Chicago i potom u Toronto.  

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
10:29 15.10.2018.

I pod stare dane se ne odriče kopiranja Ramones-a...

MU
mulag
08:39 15.10.2018.

gobac otkrio toplu vodu

DU
Deleted user
08:59 15.10.2018.

Dečeci okusili Veliku jabuku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije