Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi dokumenti

Procurio Harveyev popis ljudi koje je dao pratiti: "Za njih se prvo moraš pobrinuti"

Harvey Weinstein na sudu
Foto: REUTERS
1/4
13.03.2020.
u 23:00

Harveyu Weinsteinu će danas izreći presudu za optužbe u slučaju silovanja i seksualnog napastovanja.

Prije nego što su u javnost dospjele brojne informacije nakon optužbi za seksualno zloostavljanje više desetaka žena, što je pokrenulo #MeToo pokret i uzrokovalo krah hollywoodskog mogula Harveya Weinsteina, ozloglašeni redatelj prema saznanjima Varietyija održavao listu imena svih koji su ga brinuli da bi mogli razgovarati s novinarima .

Na toj listi pojavilo se i ime Bena Afflecka, a sve je to uvršteno u dokumente i spise prosljeđene sudu. Popis je bio tek fragment dostavljenih dokumenata koji broje preko tisuću stranica, a isti su otkriveni pred izricanje kazne Weinsteinu pred kriminalnim sudom u New Yorku.

Harvey Weinstein na sudu
1/5

Tijekom sedmotjednog suđenja Weinsteinu, jedino je otkriveno ime jedne žrtve s popisa: Annabella Sciorra, koja je i svjedočila protiv osuđenika. Glavna tužiteljica zahtijevala je da porota dobije uvid u listu gdje se nalazilo oko 70 rizičnih imena, ali je sudac odbio zahtjev.

Osim Afflecka i Sciorre, tu su se našli i Rose McGowan, Zelda Perkins, Lysette Anthony and Rowena Chiu, Irwin Reiter, Megan Ellison, Donna Gigliotti, Jason Blum i Jennifer Todd. Tijekom suđenja, jedan privatni istražitelj koji je svjedočio, izjavio je kako mu je Weinstein osobno prišao i zatražio da svako ime s liste pomno istraži, posebno Sciorru.

Priznao je tako kako mu je Harvey poslao mail u kojem je bila "red-flag" lista s imenima i kratkim informacijama o njima.

Harvey Weinstein na sudu
1/5

- Prvo zovi ove crvene i pobrini se za njih - stajalo je u potpisu maila, a privatni istražitelj je rekao kako nikada nije ni započeo istragu na Weinsteinov zahtjev jer je bio nesiguran je li istragu ikada izvršio drugi detektiv.

Podsjetimo, suđenje Weinsteinu završilo je 24. veljače gdje je po osnovi dvije točke optužnice za prvi stupanj seksualnog napastovanja i silovanje trećeg stupnja proglašen krivim. Danas će Weinsteina osuditi na moguću zatvorsku kaznu od pet do 29 godina.

Komentara 2

ZA
zagabria5
00:09 14.03.2020.

Bilo bi pošteno da glumice koje su ga optužile tek sada nakon 20 godina vrate lovu koju su zaradile od filmova dok su šutjele

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije