Naslovnica Showbiz Zvijezde

Preminuo Nazif Mujić čiju je životnu priču ekranizirao Danis Tanović

Nazif je preminuo prirodnom smrću, a pokrenuta je akcija za prikupljanje novčane pomoći kako bi Nazif bio dostojanstveno ukopan
18. veljače 2018. u 18:34 4 komentara 4328 prikaza
Foto: Boris Ščitar
Pogledajte galeriju 1/4

Nazif Mujić, glavni glumac u filmu "Epizoda u životu berača željeza" koji je za tu ulogu na filmskom festivalu u Berlinu 2013. godine dobio nagradu Srebreni mevjed, umro je u nedjelju u mjestu Svatovac kod Lukavca u sjeveroističnoj Bosni gdje je i živio u romskom naselju, prenijeli su lokalni mediji u BiH.

Preminuo danski princ Ne želim dijeliti grob s kraljicom jer ni za života nismo bili ravnopravni

Mehmed Mujić, član šire obitelji, ujedno zastupnik u Vijeću nacionalnih manjina Federacije BiH, potvrdio je da je njegov rođak kojega je na kratko proslavila uloga u filmu što ga je režirao oskarovac Danis Tanović umro prirodnom smrću.

"Njegova obitelj je u teškom imovnom stanju, a već je pokrenuta akcija za prikupljanje novčane pomoći kako bi Nazif bio dostojanstveno ukopan", kazao je Mehmed Mujić portalu Klix.

"Epizoda u životu berača željeza" potresna je priča nastala na istinskoj drami koju je proživjela obitelj Nazifa Mujića kada se njegova supruga suočila s nerješivim problemima zbog komplikacija u trudnoći kada nije mogla dobiti liječničku pomoć jer nema zdravstveno osiguranje.

Film je još jednom podsjetio na teško stanje u kojemu žive Romi u BiH suočeni s predrasudama i socijalnom isključenošću. Mujiću je kratkorajna filmska slava djelomice popravila život. Nakon nagrade na Berlinaleu dobio je i posao u komunalnom poduzeću u Tuzli no nedugo nakon toga i on i njegova obitelj pokušali su pronaći sreću u Njemačkoj gdje su zatražili azil.

Taj zahtjev im je odbijen pa su deportirani natrag u BiH, a Nazif je nakon toga čak prodao kip Srebrenog medvjeda kako bi pribavio novac za svakodnevne potrebe.

68. Berlinale Prvi put u povijesti berlinski festival otvara crtić 28.06.2010.. Zagreb -U kazalistu Gavella odrzana ja pressica teatra Ulyssis. Srpski glumac Nebojsa Glogovac Photo: Boris Scitar/PIXSELL Tužna vijest Preminuo je glumac Nebojša Glogovac Shrvana glumica Kim Cattrall objavila tužnu vijest o voljenom bratu

 

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas