Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 64. godini

Preminuo glumac iz 'Ratova zvijezda', tužnu vijest potvrdila njegova shrvana kći

Foto: Instagram / ogmarkdodson
04.03.2024.
u 13:24

Mark Dodson preminuo je u 64. godini u snu od posljedica teškog srčanog udara. Iza njega ostale su kći Ciara i unuci, a glumac je bio poznat po ulogama u ''Ratovima zvijezda'' i ''Gremlinima''.

Poznatog glumca Marka Dodsona publika pamti po ulogama u ''Ratovima zvijezda'' i ''Gremlinima'', a vijest o njegovoj smrti potvrdila je kći Ciara. Glumac je preminuo od posljedica teškog srčanog udara u 64. godini. Kako je Ciara navela, Mark se prijavio u hotel u Evansvilleu u Indiani, gdje se trebao pojaviti na konvenciji Horror Conu. Nažalost, preminuo je u snu. Iza sebe ostavio je kći Ciaru koja je dodala da je otac nikad nije prestao činiti ponosnom i unuke.

"Markova karijera trajala je više od četiri desetljeća. Bio je radijski voditelj, glasovni glumac, producent i miljenik obožavatelja sudionika kongresa diljem svijeta. Mark je bio najpoznatiji po tome što je dao glas nekima od najlegendarnijih likova u nekima od najpopularnijih hollywoodskih filmova. Mark je radio na desecima filmova, videoigara, reklama, dajući svoj jedinstveni glas i zvuk svakom liku i scenariju kojeg se dotaknuo", piše u Facebook objavi Stellar Appearances, njegove agencije za talente. 

VEZANI ČLANCI:

Nastavili su: "Mark je istinski volio svoje obožavatelje i uživao je susretati ih na konvencijama diljem svijeta. Imao je čast biti uvršten u desetke lokalnih ogranaka 501. legije Ratova zvijezda tijekom proteklih nekoliko desetljeća. Mark je iza sebe ostavio prekrasnu obitelj, bliske prijatelje i obožavatelje diljem svijeta. Obitelj traži privatnost u ovom teškom trenutku.

GALERIJA: Pogledajte kako se Severina mijenjala kroz godine

1/72

Glumčeva prva uloga u Hollywoodu bila je davne 1983. godine. Tada je bio glas Salacious Crumba, malenog stvorenja s visokim glasom koje je uvijek sjedilo blizu Jabba the Huta u ''Ratovima zvijezda: Povratak Jedija''. Odmah iduće godine posudio je svoj glas u filmskom klasiku "Gremlini".

Njegove ostale zapažene zasluge uključuju posuđivanje glasa za nekoliko zombija u “Danu mrtvih” iz 1985. i Niimi Scavenger u “Ratovima zvijezda: Epizoda VII – Sila se budi” 2015. Dodson se također istaknuo svojim glasovnim vještinama u raznim reklamama i videoigrama, kao što su "Ghostrunner II", "Bendy and the Dark Revival", "Lego Star Wars: The Skywalker Saga" i "Ghostrunner", navodi Variety

VIDEO: Tko je starija kći Akija Rahimovskog? Ne voli se pojavljivati u javnosti, baš kao ni njena majka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije