Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazalište Komedija

Poznati pohrlili na premijeru rock opere Jesus Christ Superstar

Foto: Promo
1/13
24.03.2019.
u 17:30

može se sa sigurnošću reći da je Komedija ponovno pogodila kada je riječ od odabiru novih djela na svom repertoaru te da je ovo bilo vrijedno čekanja svih ovih godina!

Gotovo dva desetljeća čekalo se na povratak kultne rock opere Jesus Christ Superstar na hrvatsku kulturnu scenu. Skladatelj Andrew Lloyd Webber i tekstopisac Time Rice svijetu su ostavili jedno od najboljih i najljepših glazbenih djela, a tim Kazališta Komedija, pod dirigentskom palicom maestra Dinka Aplelta i redateljskom Damira Lončara, napravio je uprizorenje vrijedno naklona do poda.

Hrvatska se može pohvaliti verzijom koja je na vrhunskoj svjetskoj razini, a sudeći po reakcijama iz gledališta tijekom svečane izvedbe, može se sa sigurnošću reći da je Komedija ponovno pogodila kada je riječ od odabiru novih djela na svom repertoaru te da je ovo bilo vrijedno čekanja svih ovih godina!

Maestralne vokalne izvedbe Đanija Stipaničeva u ulozi Isusa, Ervina Baučića koji je igrao Judu, Renate Sabljak kao Marije Magdalene, Jacquesa Houdeka kao Kralja Heroda, Dražena Bratulića kao Poncija Pilata te ostalih, podizale su energiju, izazivale euforiju i oduševljenje, donosile osmijeh i suze na lica publike. Sveukupnom dojmu pridonijeli su i moćna koreografija Lea Mujića, kostimi Mirjane Zagorec, kazališni orkestar, balet te cijeli glazbeni ansambl.

Posebnu kazališnu noć, svojim su dolaskom uveličale i brojne osobe s hrvatske društvene scene poput Matije Vuice, Vanne, Matije Vuice, Zdenke Kovačiček, Vande Winter, Domenice, Hane Huljić, Danijele Pintarić, Lane Pavić, Dunje Mazzocco Drvar, Nine Kaić Madić, Jasne Palić Picukarić, Ive Visković Križan, Lee i Marije Sekelez, Martine Validžić, Mije Krajcar, Nere Stipičević, Luke Nižetića,
Roka Blaževića, Filipa Juričića, Endija, Slavka Sobina, Dalibora Petka, Ivice Zadra, Zorana Mužića, Dražena Žanka, Davora Šterna, Zorana Vakule te brojni drugi.
 

Komentara 4

Avatar Untouchable
Untouchable
22:42 24.03.2019.

poznati??

DA
dario713
18:10 24.03.2019.

Koja jadna društvena elita

AI
airbender
19:09 24.03.2019.

takvo remek djelo nije ovdje da biste se vi bezvrijednici naslikavali ispred njega i koristili ga u svoju samopromidžbu... drzite se Hemingwaya molim vas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije