Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Zagreb se neće sramiti"

Poznati HRT-ovac snimio pjesmu sa sinom, spot im snimao voditelj emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'

Foto: Privatni album
1/5
07.07.2021.
u 07:00

Branimir Farkaš, sa svojim bendom ‘Nasljednici’, našao se ispred kamere kako bi snimili spot za novu pjesmu ‘1-2-3’, dok je iza nje kormilo preuzeo Golubić, koji se pored uredničkog i voditeljskog posla na HRT-u bavi i videonovinarstvom.

Poznati HTV-ov urednik i voditelj Branimir Farkaš udružio je snage s voditeljem emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’ Ognjenom Golubićem u jednoj pomalo neočekivanoj priči. Dvojica HRT-ovaca veliki su ljubitelji rocka, a strast prema glazbi spojila ih je i u zajednički projekt.

Spontano i brzo
Branimir Farkaš, sa svojim bendom ‘Nasljednici’, našao se ispred kamere kako bi snimili spot za novu pjesmu ‘1-2-3’, dok je iza nje kormilo preuzeo Golubić, koji se pored uredničkog i voditeljskog posla na HRT-u bavi i videonovinarstvom. Spot se snimao u zagrebačkom tunelu Grič, a lokacija zagrebačkog podzemlja odlično je odgovarala duhu pjesme koja govori o ljubavnom sjedinjenju i slobodi. – Naše pjesme nastaju spontano i brzo, bilo kao odgovor na neki rif ili glazbenu ideju ili kao odgovor na trenutak inspiracije. Svaka ima priču koja proizlazi iz zapažanja stvarnosti ili osobnog iskustva. Možda se puno toga čuvalo u ladicama u mojoj glavi od kad sam ranije pisao rock pjesme 1980-ih, pa sad izlazi iz podsvijesti – kaže Farkaš i dodaje kako je tunel Grič odabrao za snimanje spota jer mu se upravo ta lokacija učinila rokerskom.

30.06.2021., Zagreb - HRT-ovi voditelji Branimira Farkasa i Ognjen Golubic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
– Volimo tamo prolaziti, ima atmosferu. Kao prazna knjiga koju možete ispuniti vlastitim idejama, ali prazna knjiga koja ima povijest, tiskana odavno, nađena na tavanu. Hvala Gradskom uredu za kulturu koji je razumio našu ideju i izašao ususret te dragim prijateljima koji su se tu angažirali. Mislim da se završnog proizvoda (rockerski) i umjetnički Zagreb neće sramiti, nego da je to promocija naše urbane kulture – kaže Farkaš. Snimanje spota trajalo je samo jedan dan, a vrijeme koje su imali na raspolaganju je, ističu, kvalitetno iskorišteno.

Prometna nesreća
– Sve je odrađeno profesionalno, a čak nam je i klopa stigla tijekom pauze, zahvaljujući Branimirovoj supruzi Vesni - dodaje Golubić koji je s Farkašem već radio niz reportaža u Švedskoj, ali i spot za pjesmu ‘Samo sanjaj’. – Ogi i ja odlično se razumijemo. Radi posebnih efekata snimali smo s ubrzanom matricom pa je pjesma bila neprepoznatljiva. Bilo je tamo i radoznalih ljudi i turista koji su nas snimali – ističe Farkaš i otkriva kako će dan snimanja pamtiti i po malenoj nezgodi. – Također, imali smo prometnu nesreću: Ogijev dron se u žaru borbe zaletio u zid. Ostavili smo to u spotu – kaže Farkaš koji je pjesmu napisao sa svojim sinom Rokom. Zajedno su režirali spot te napisali tekst i glazbu pjesme, a aranžman potpisuju s Marijem Rašićem.

30.06.2021., Zagreb - HRT-ovi voditelji Branimira Farkasa i Ognjen Golubic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Roko i ja nikad nismo imali nesuglasica. Mi se zaista razumijemo na podsvjesnoj razini kad je riječ o glazbi, ali i inače. Iako mi je sin, ja ga poštujem uvijek i kao osobu i kao iznimno talentiranog momka pred kojim su velike stvari – kaže voditelj i glazbenik. A da se odlično slažu, potvrđuje i Golubić, koji kaže da mu je gušt surađivati s njima. – Čak sam zahtjevniji bio ja jer smo imali bezbroj repeticija. Branimir i Roko izvrsni su glazbenici, ali po potrebi i glumci pa je sve odmah lakše – hvali ih Ognjen, čiji je rad pred kamerom već otprije poznat među glazbenicima. Snimao je spotove, između ostalih, i za Zlatne dukate, a rad iza kamere mu je, kaže, puno zahtjevniji od rada ispred kamere.

– Mislim da je puno teže snimati jer uvijek postoji mogućnost da nešto zezneš. A ako nema mogućnosti popravka.... Onda si u problemu! Lakše je biti ispred kamere! Ali je zato puno zahtjevnije i veći gušt i izazov biti iza nje! – kaže Golubić.

Svoj prvi album 'Nasljednici' bi trebali izdati iduće godine, a od jeseni se nadaju i većem broju gaža. - Nadamo se normalizaciji mjera od jeseni pa ćemo tamo nastaviti svirati svakog petka ili subote. Za nosač zvuka smo davno spremni, to ovisi o izdavačkoj politici Croatia Recordsa. Po povratnim informacijama zasad, zadovoljni su s nama. Pjesme su nam dostupne na streaming servisima i YouTubeu i slušaju se, osobito među mladima. Voljeli bismo da nas više puštaju na radiju i na televizijama – zaključuje Farkaš. 

VIDEO Dvojnica Jennifer Aniston preko noći postala hit na društvenim mrežama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije