Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE NE ŠUTI!

Potresna ispovijest omiljene glumice: 'Zgrabila sam ga za zapešće i silom izvadila iz sebe'

Foto: Profimedia
1/15
16.09.2020.
u 16:57

Američka manekenka i glumica Emily Ratajjkowski u eseju za NY mag opisala je iskustvo seksualnog napastovanja.

Hollywood nastavlja šokirati nizom predatora iza kamera. Ovoga puta o seksualnom napastovanju kojeg je doživjela, ispričala je američka glumica i manekenka Emily Ratajkowski koje je u podužem eseju za časopis New York otkrila kako je bila žrtva napastovanja fotografa Jonathana Ledera 2012. godine u njegovom domu u Catskillsu, planinskoj regiji američke savezne države New York.

U spomenutom eseju Emily tvrdi da je došla kod fotografa u dom, gdje ju je poslao tadašnji agent na neplaćeno snimanje za časopis Darius. Njezin dolazak kod njega podrazumijevao je i da glumica ostane prespavati, a po dolasku Leder joj je ponudio crveno vino. Emily je prihvatila smatrajući da će djelovati zrelije.

Njezin zadatak bio je pozirati u donjem rublju, a nakon snimanja joj je savjetovao da proba bez odjeće.

- Iste sekunde nakon što sam skinula odjeću, dio mene se isključio. Počela sam plutati van sebe, gledajući kako se vraćam na krevet. Izvila sam leđa i napućila usne. Fiksirala sam se na ideju o tome kako bi mogla izgledati. Blic fotoaparata bio je toliko jak, a ja sam popila toliko vina da su se crne mrlje ispred mojih očiju počele povećavati - opisuje u eseju manekenka koja je prije toga u jednom dijelu istaknula kako je naučena da je u njezinom poslu važno sreći reputacije dobre radnice koja ne zanovijeta jer, govorio joj je agent "Nikad ne znaš s kim će raditi poslije tebe".

1/7

Uskoro su oboje završili na kauču gdje je ona trljajući grijala stopala jer joj je bilo hladno, a Leder ju je počeo ispitivati o dečkima i prijašnjem iskustvu. Tada je, prema njezinim riječima, uslijedilo napastovanje.

- Većine toga što je uslijedilo sjećam se kroz maglu. Jasan mi je samo taj osjećaj. Ne sjećam se da smo se ljubili, ali se sjećam da su njegovi prsti najednom bili u meni. Čvršće i čvršće, gurajući i gurajući ih kao što nije radio nitko prije, a ni nitko poslije njega. Mogla sam osjetiti svoj oblik i zaista me boljelo. Instinktivno sam zgrabila njegovo zapešće i silom ga izvadila iz sebe. Nisam ništa rekla. On se ustao i u tišini povukao na gornji kat - prisjetila se te dodala kako je iduće jutro otišla na vlak te se vratila kući.

Sve njezine fotografije koje su tada nastale, objavljene su 2016. u knjizi "Leder/Ratajkowski Collector's Edition'. Objavu knjige pokušala je spriječiti pravnim putem, ali bezuspješno. Nakon svega, uslijedila je i izjava glasnogovornika Imperial Publishinga, izdavača knjige, koji tvrdi da su izjave potpuna laž.

- Duboko su nas potresle najnovije (lažne) tvrdnje gospođe Ratajkowski koje je u želji za publicitetom dala časopisu New York. Naravno da gospodin Leder poriče da njezine tvrdnje da je "napastovana". Groteskno je tužno da je ona toliko osvetoljubiva da rutinski laže novinarima - nije štedio riječi glasnogovornik izdavačke kuće, a Lederov agent tvrdi:

1/6

"Ona zna da nema pravne osnove da zaustavi objavu, ali zato olajavanje fotografa (opet) s ovim gnjusnim optužbama čini se da je njezin način traženja odgovora. Baš je sramota jer su fotografije jako moćne i njezini fanovi ih obožavaju". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije