Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12 godina od tragedije

Tragična sudbina glumice i danas izaziva jezu! Ležala je okružena špricama u stanu bez namještaja

Foto: Screenshot/youtube
1/11
16.09.2020.
u 11:29

Sonje je pronađena mrtva u stanu svojih roditelja 23. rujna 2008. godine u 47. godini života. Obdukcija je pokazala da je nesretna glumica preminula od predoziranja heroinom.

Dvanaest godina nakon što je tragično skončan život jedne od najvećih glumačkih zvijezdi bivše Jugoslavije Sonje Savić tuga za njezinim preranim odlaskom ne blijedi. Ovih dana glumica bi napunila 59. godina i još uvije zasigurno oduševljavala novim ulogama, ali i izgledom.

Sonja je bila jedna od najljepših i najpopularnijih glumica bivše Jugoslavije, a glumom se počela baviti sa 16 godina.

Tijekom karijere odigrala je više od 50 filmskih uloga među kojima su i one u filmovima "Život je lep" za koji je nagrađena na filmskom festivalu u Veneciji, "Balkanski špijun", "Mi nismo anđeli" i brojni drugi... Poznata je i po ulozi u popularnoj TV seriji 'Vratit će se rode' u kojoj je odigrala lik Darinke.

Foto: Youtube/Screenshot

Publika ju je obožavala pa ni ne čudi što je njezina tragična sudbina mnoge zavila u crno. Sonje je pronađena mrtva u stanu svojih roditelja 23. rujna 2008. godine u 47. godini života. Obdukcija je pokazala da je nesretna glumica preminula od predoziranja heroinom. Njezinu smrt prijavio je njezin tadašnji partner koji je s njom bio u stanu, a unatoč brzoj reakciji hitne pomoći glumici nije bilo spasa. Djelatnike hitne pomoći navodno je šokirao je prizor koji su zatekli u stanu koji je bio u potpunom kaosu. Na podu su pronađene šprice pomoću kojih su se glumica i njezin partner drogirali, a osim jednog madraca na podu u stanu nije bilo nikakvog namještaja.

Posljednjih godina života Savić se povukla u sebe i sve se manje bavila glumom. Navodno je patila za svojom generacijom i članovima kultne rock grupe EKV. Često je smatrala da je zanemarena i nedovoljno shvaćena na srpskoj sceni. U jednom od posljednjih intervjua prije smrti koji je dala za emisiju Balkanskom ulicom rekla je da je njezin ideal kratka i vesela smrt budući da joj je život izgubio smisao jer nije osnovala obitelj i produžila svoju lozu. Nesretna glumica pokopana je u rodnom selu svog oca 25. rujna 2008. godine, a na sprovodu nije bio nitko od njezinih kolega. Unatoč tome što je svojim ulogama zadužila jugoslavensku kinematografiju otišla je sama i zaboravljena.

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Mali Berica
Mali Berica
13:12 16.09.2020.

Srbija nas ne zanima već 30 godina i nikada više nas neće zanimati, najmanje što oni moraju napraviti je ispričati se za agresiju i zločine, moraju reći gdje su kosti naših nestalih i moraju platiti ratnu štetu, tek tada će nas zanimati onoliko koliko nas zanimaju Talijani, Nijemci, ili bilo koji drugi narod.

SA
samoborka
14:20 16.09.2020.

Potpisujem komentar Maloga Berice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije