Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV ZATVARANJA

Dramatični apel britanskih glazbenika: 'Budućnost glazbe je u opasnosti'

Paul Mccartney
Foto: Reuters
1/3
11.01.2018.
u 12:11

- Nisu talent showovi i televizija propagirali dobru glazbu, nego male dvorane. Uništavaju sve dobro što je izašlo iz ove zemlje, od Beatlesa do Oasisa. Engleska je uvijek predvodila popularnu glazbu, stoga će patiti cijeli svijet, ne samo Engleska - rekla je Chrissie Hynde.

Grupa britanskih rock legendi predvođena Sir Paulom McCartneyem planira odlazak u brritanski parlament, kako bi protestirali protiv zatvaranja koncertnih dvorana širom zemlje.

Kako piše Sky, u proteklom desetljeću je u Velikoj Britaniji zatvoreno čak 35 posto dvorana u kojima su održani neki od legendarnih koncerata. Osim McCartneya u grupi koja se nazvala UK Music su između ostalih i Chrissie Hynde, Craig David, Ray Davies, Feargal Sharkey i bubnjar Pink Floyda  Nick Mason.

U opasnosti od zatvaranja su poznati britanski dance klub Ministry of Sound, te 100 Club, gdje su velike koncerte imali The Who, Sex Pistols i Oasis.

- Bez klubova, pubova i koncertnih dvorana moja karijera mogla je biti puno drukčija. Budućnost glazbe je u opasnosti - rekao je Sir Paul McCartney.

Chrissie Hynde, pjevačica legendarne britanske grupe The Pretenders rekla je kako joj je "srce preskočilo kad je čula da se zatvaraju koncertne dvorane".

- Nisu talent showovi i televizija propagirali dobru glazbu, nego male dvorane. Uništavaju sve dobro što je izašlo iz ove zemlje, od Beatlesa do Oasisa. Engleska je uvijek predvodila popularnu glazbu, stoga će patiti cijeli svijet, ne samo Engleska - rekla je Hynde.
Mnoge dvorane u Sheffieldu, Manchesteru i Cardiffu su zatvorebne, a na njihovommjestu igrađeni su luksuzni stanovi i hoteli. Stoga glazbenici apeliraju na britansku vladu da ne dozvoli i zatvaranje drugih poznatih dvorana.

Paul Mccartney
1/7

Komentara 6

ME
Menjik
12:22 11.01.2018.

Sta ce im koncertne dvorane? bolje da grade malo vise dzamija da ugode imigrantima.

Avatar patkovic
patkovic
16:46 11.01.2018.

neće ti ljudi doć ni da je besplatan ulaz , jedino da im daš onih tableta i pustiš ono jedno te isto bez pauze

PR
prajdali100
19:53 11.01.2018.

Pa čovječe nemas više što slušati.Komercijala,čisti užas.Još uvijek slušam Pink Floyd,Genesis,Led Zeppelin,The Who.........tražim stari njemački kraut rock....ah,stari dobri rock.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije