Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobitnik dva Grammyja

Britanski glazbenik optužen za kopiranje poznatog klasika 'Let's Get It On'

Ed Sheeran
Foto: Brian Lawless/Press Association/PIXSELL
1/6
11.08.2016.
u 19:45

Nova tužba uslijedila je dva mjeseca nakon što su kalifornijski spisatelji optužili Sheerana za plagiranje pjesme "Photograph"

Nasljednici Eda Townsenda, koautora i koproducenta klasika iz 1973. "Let's Get It On", tuže britanskog glazbenika Eda Sheerana (25) zbog kršenja autorskih prava. 

Townsendova djeca, naime, tvrde da je pjesma "Thinking Out Loud" kopija velikog hita sedamdesetih kojeg je interpretirao pokojni Marvin Gaye. 

"Optuženik je preuzeo 'srce' pjesme 'Let's Get It On' i koristio ga u hitu 'Thinking Out Loud'. Melodija, harmonija i ritmički sastavi u pjesmi preuzeti su od kompozicije bubnjeva u soul klasiku", stoji u tužbi predanoj u New Yorku.

 

Britanskom pjevaču ovo nije prva tužba. Prije dva mjeseca tužili su ga kalifornijski spisatelji zbog plagiranja pjesme "Photograph"Zatražili su 20 milijuna dolara odštete, navodeći da je hit vrlo sličan pjesmi "Amazing", pobjednika X Factora Matta Cardlea (33).

 

U veljači je 25-godišnjak osvojio dva Grammyja upravo za hit "Thinking Out Loud", i to u kategoriji Pjesme godine i Najbolje pop solo izvedbe. Sheeran nije odgovorio na optužbe. 

>> Stigla tužba: Ed Sheeran plagirao pjesmu "Photograph"?

Komentara 2

ĆA
ćaćaća
21:42 11.08.2016.

jasno ko dan...

JO
Jole1958
15:22 12.08.2016.

Meni je taj mali Ed odvratan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije