Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2024 Tour

Parni Valjak otkrio prve datume bogate ovogodišnje koncertne turneje

21.02.2024.
u 10:21

Labin, Crikvenica, Prag, Niš, Tjentište, Zadar… samo su neke od koncertnih postaja u koje stižu u sklopu “Parni Valjak 2024 Tour”, a čitava turneja započinje 8. ožujka u Labinu.

Parni Valjak, jedan od najistaknutijih bendova ovih prostora, najavljuje za ovu godinu bogatu koncertnu turneju te otkriva prvi val datuma i gradova koje će posjetiti u narednim mjesecima. Labin, Crikvenica, Prag, Niš, Tjentište, Zadar… samo su neke od koncertnih postaja u koje stižu u sklopu “Parni Valjak 2024 Tour”, a čitava turneja započinje 8. ožujka u Labinu.

“Na proljeće ponovno krećemo s nastupima i veselimo se svim koncertima koji nam slijede u 2024. godini. Svaka svirka nam je posebna i za svaku dajemo maksimum, a dodatno nam je veselje kada nastupamo tamo gdje dugo nismo bili” otkrivaju članovi benda u najavi ovogodišnje turneje, za koju će uskoro otkriti još datuma.

Parni Valjak je prošle godine potvrdio nastavak svojih aktivnosti i početak novog poglavlja, u kojem im se pridružio pjevač Igor Drvenkar, što je naišlo na podršku publike benda. Od tada su objavili tri autorska singla s prepoznatljivim potpisom Huseina Hasanefendića Husa; riječ je o pjesmama “Moja glava, moja pravila”, “Bogati će pobjeći na Mars” i “Sad kad znaš” s kojima su dosegnuli i vodeće pozicije HR Top 40 liste. Pjesma “Moja glava, moja pravila” ostvarila je i dvije nominacije za nagradu Porin, u kategorijama “Pjesma godine” i “Najbolja izvedba grupe s vokalom”.

1/18

Svoje novo poglavlje bend je tijekom 2023. predstavio i uživo kroz više od 20 samostalnih i festivalskih nastupa diljem regije, a u tom smjeru nastavljaju i u 2024. Ovogodišnju turneju započet će 8. ožujka u Labinu, a zatim slijede Medvode (9. ožujka), Zadar (16. ožujka), Crikvenica (13. travanj), Prag (21. travanj), Zagreb (30. svibanj) u sklopu Zagreb Music Festa, Rešetari (14. lipanj), Niš (28. lipanj) u sklopu Evergreen Festivala i Tjentište (20. srpanj) u sklopu OK Festivala.

Kako i sami često ističu, bez svirke gube svoj smisao, a svoju energiju i srž djelovanja nastavljaju dijeliti upravo s mjesta gdje se najugodnije osjećaju - na pozornici pred svojom publikom. Bend koji je obilježio gotovo pola stoljeća regionalne glazbene povijesti svoj pomno odabrani koncertni repertoar nastavlja s publikom dijeliti svevremenske klasike, poput “Stranica dnevnika”, “Jesen u meni”, “Dođi”, “Ugasi me”, i “Zastave”. Kako otkrivaju, na ovogodišnjoj turneji set-listu će nadopuniti i s pjesmama koje nisu uživo izvodili tijekom prošle godine.

Ovo je tek prvi dio otkrivenih datuma i gradova za “Parni Valjak 2024 Tour”, a publika uskoro može očekivati još koncertnih nastupa koje će bend održati tijekom ove godine. Sve detalje će otkrivati na službenoj stranici i društvenim mrežama benda.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije