Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurosong

Sanja Doležal: Otužno je kad nam pjesmu bira dvoje ljudi s HRT-a

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/9
10.05.2018.
u 12:09

Žao joj je Franke Batelić jer je talentirana i divno pjeva i smatra kako nije problem u njoj, nego u pjesmi.

Sanja Doležal s Novim fosilima sudjelovala je 1987. na Eurosongu s pjesmom "Ja sam za ples", a pjevačica se na Radio Mrežnici osvrnula na ovogodišnji Eurosong.

Istaknula je kako je u današnje vrijeme sve važnije od pjesme i puno više pažnje se posvećuje spektaklu, ambalaži i scenskom nastupu.
- Tu i tamo, usput se provuče neka kvalitetna pjesma, poput Portugalca prošle godine, jednostavna pjesma, duboke emotivne poruke, bez vrištanja i tehničkih eskapada - kaže Sanja. Žao joj je Franke Batelić jer je talentirana i divno pjeva i smatra kako nije problem u njoj, nego u pjesmi. Sanja kaže kako pjesme koje je čula u prvoj polufinalnoj večeri ne bi nazvala pjesmama i ne bi ih mogla ni pjevušiti.

- Stvar je ponovit ću, melodijske linije koja mora ući u uho, a  to je popularna glazba koju možemo svi, bez obzira na vokalne sposobnosti, otpjevati ili  otpjevušiti - kaže Sanja. 

Osvrnula se i na način na koji se odabire pjesma koja nas predstavlja na Eurosongu.

- Hrvatska radio televizija očito već godinama nema dobar recept za odabrati pjesmu. Ja sam zagovornica povratka Dore, gdje su se promovirali autori, pjevači, nakon svake “Dore” ostalo je nekoliko kvalitetnih pjesama u eteru. Te su pjesme znale polučiti bolji uspjeh. Ovo kako to danas bira jedan čovjek na Hrvatskoj televiziji, eventualno dvojica, pa onda tu još kakav interesni lobi, pa možda nešto i ispod stola, to je otužno - poručuje Doležal.

Komentara 11

SA
sargu123
13:05 10.05.2018.

Otužno je to što se troše novci da bi se tamo pojavili a mogli bi i bez toga.

AL
Alkana
13:51 10.05.2018.

Pjesma je zaista grozna i nepjevna, monotona. Čudi me da je Franka pristala pjevati tako sr.... Dajte Rajku Dujmiću da napiše pjesmu za Eurosong ipjesma će biti favorit. On je jedini veliki hit kompozitor, pa i Huljić bi napisao sigurno bolju pjesmu od ove.

VL
vlatx
14:50 10.05.2018.

Ma na tom HRT je sve naopako, manekenke glume, glumice pjevaju, mi sve plaćamo a HTV programe nitko niti ne gleda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije